Ukrayna 2 Rus savaş uçağını düşürdü

Ukrayna 2 Rus savaş uçağını düşürdü

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Ukrayna Hava Kuvvetleri yeni bir açıklamada bulundu. Hava Kuvvetleri, Ukrayna'nın bu sabah iki Rus savaş uçağını düşürdüğünü bildirdi. Yetkililere göre uçaklar Su-34 ve Su-35S idi.

Hava Kuvvetleri, Ukrayna'nın bu sabah iki Rus savaş uçağını düşürdüğünü bildirdi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Hava Kuvvetleri'ne göre iki uçak Su-34 ve Su-35S idi.

Uçakların imhası, Ocak ayında üretiminin 330 milyon dolara mal olduğu bildirilen Beriev A-50 askeri gözlem uçağı da dahil olmak üzere Rus uçaklarının düşürülmesinde sonuncu oldu. Hava Kuvvetleri, 17 Şubat'ta iki Su-34 ve bir Su-35 olmak üzere üç Rus savaş uçağının düşürüldüğünü söylemişti.

Sukhoi Su-35 tek kişilik, Su-34 ise iki kişilik uçaklardır.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'nın 19 Şubat'ta bildirdiğine göre Rusya, tam kapsamlı işgalin başladığı 24 Şubat 2022'den bu yana 330'dan fazla uçak kaybetti.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü'nün (ISW) Aralık 2023'te yaptığı açıklamaya göre uçak kayıplarındaki artışın Rusya'nın hava stratejisini değiştirmesine neden olduğuna dair tahminler var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN