Ukrayna Rusya'daki yönetim binasına saldırdı

Ukrayna Rusya'daki yönetim binasına saldırdı

Rusya Ukrayna'nın İHA saldırısı düzenlemesi sonucu Belgorod şehrindeki yönetim binasının hasar aldığını iddia etti. Saldırıda iki kadının yaralandığı belirtilirken, Ukrayna'dan henüz bir açıklama gelmedi.

Rusya'nın Belgorod Bölgesinin Valisi Vyacheslav Gladkov, Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracının 12 Mart'ta Rusya'nın Belgorod kenti yönetim binasını isabet ettiğini ve iki kişiyi yaraladığını iddia etti.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Gladkov'un iddiası, aynı günün erken saatlerinde Belgorod Bölgesindeki diğer hedeflere yönelik insansız hava aracı saldırıları iddialarına ilişkin raporların ardından geldi. Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca Rusya'nın bir gecede yedi bölgesinde 25 Ukrayna insansız hava aracını düşürdüğünü iddia etti.

UKRAYNALI YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA GELMEDİ

Kiev, gece gerçekleşen saldırıların doğrudan sorumluluğunu üstlenmedi ancak Ukrayna Askeri İstihbaratının Sözcüsü Andrii Yusov, "bu tür olayların askeri amaçlarla kullanılan her şeyin başına geldiğini" söyledi.

Gladkov'a göre bir kadın şarapnel yarası alırken, başka bir kadın da beyin sarsıntısı geçirdi. İdari binanın camlarının kırıldığı bildirildi. Ukraynalı yetkililer iddia edilen olayla ilgili yorum yapmadı.

Yerel Rus Telegram kanalları tarafından yayınlanan fotoğraflarda, yönetim binasının hasarlı olduğu iddia ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN