Ukrayna'dan Rusya'nın geçici ateşkes kararına yanıt: İkiyüzlülüğünüzü kendinize saklayın

Ukrayna'dan Rusya'nın geçici ateşkes kararına yanıt: İkiyüzlülüğünüzü kendinize saklayın

24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'yı işgal eden Rusya, 6-7 Ocak tarihleri arasında ateşkes ilan edeceğini açıklamasının ardından Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Podolyak sosyal medya hesabından "Rusya işgal ettiği bölgelerden çekilmelidir işte ancak o zaman 'geçici ateşkes' yapılacaktır. İkiyüzlülüğünüzü kendinize saklayın" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'in çağrısına uyarak, 6-7 Ocak tarihleri arasında ateşkes ilan edeceğini duyurmasının ardından Ukrayna'dan ilk açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Rusya'ya çağrıda bulundu.

Bir kez daha Rusya'nın sivilleri hedef aldığını ifade eden Podolyak, "İlk olarak, Ukrayna Rusya'nın yaptığı gibi yabancı topraklara saldırmıyor ve sivilleri hedef almıyor. Ukrayna sadece kendi topraklarında bulunan işgalci ordu mensuplarını yok ediyor. İkinci olarak, Rusya işgal ettiği bölgelerden çekilmelidir işte ancak o zaman 'geçici ateşkes' yapılacaktır. İkiyüzlülüğünüzü kendinize saklayın" dedi.

KREMLİN DUYURDU

Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Putin’in Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya 6 Ocak 12.00'den 7 Ocak 00.00'a kadar iki ülke arasındaki tüm çatışma noktalarında ateşkes ilan etmesi talimatı verdiği belirtildi. Putin’in çatışma bölgelerinde çok sayıda Ortodoks inancına sahip kişinin olduğu gerçeğine dayanarak söz konusu ateşkes talimatını verdiğine dikkat çekilen açıklamada, çatışma bölgelerindeki Ortodokslara Noel Arifesi'nde ibadet edebilme fırsatı verildiği ifade edildi.

Patrik Kirill bugün yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna arasında ateşkes çağrısı yaparak, “Tarafları çatışmaları durdurmaya ve 6 Ocak 12:00'den 7 Ocak saat 00:00'a kadar Noel ateşkesi tesis etmeye çağırıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN