Ukrayna'nın tarihi kaybını Zelenskiy doğruladı: Geri alacağız

Ukrayna'nın tarihi kaybını Zelenskiy doğruladı: Geri alacağız

Rusya Ukrayna topraklarındaki ilerleyişini sürdürürken Doğu Cephesi'nden dikkat çeken bir haber geldi. Ukrayna'nın 'son kale' dediği Luhansk kentini Rusların ele geçirmesiyle Donbass bölgesindeki son Ukrayna toprağı da Rusların kontrolüne geçmiş oldu. Ukrayna lideri Zelenskiy Rusların Luhansk'taki zaferinin ardından açıklama yaparak kenti geri alma sözünü verdi.

Rusya işgali altındaki Ukrayna'da, Ruslara karşı direnişini sürdürmeye çalışan Ukrayna güçleri savaşın seyrini değiştirebilecek bir toprak kaybı yaşadı.

Çatışmaların şiddetlendiği ve Ukrayna tarafından 'son kale' olarak tanımlanan Luhansk kenti tamamen Rusların kontrolüne geçti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun zafer ilanını ise Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy doğruladı.

Şehrin Rusların eline geçtiğini doğrulayan Zelenskiy, kenti geri alma sözü verdi.

1435858.jpg

"GERİ ALACAĞIZ"

Bir video mesaj yayımlayan Ukrayna lideri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kaybı doğrulayarak kenti geri alma sözü verdi.

Ukrayna güçlerinin 'modern silah tedarikindeki artışla' kente geri döneceğini vaat eden Zelenskiy, Rusya'nın ateş gücünü Donbass cephesinde yoğunlaştırdığını, ancak Ukrayna'nın ABD tarafından tedarik edilen HIMARS roketatarları gibi uzun menzilli silahlarla karşılık vereceğini de sözlerine söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN