Vietnam'da ‘Bualoi’ felaketi: 12 kişi can verdi

Vietnam'da ‘Bualoi’ felaketi: 12 kişi can verdi

Bualoi Tayfunu’nun etkisi altında olan Vietnam’daki aşırı yağış ve rüzgar nedeniyle ülke genelinde 12 kişi can verdi. Yetkililer ayrıca, 10 binlerce kişinin tehlikeli bölgelerden tahliye edildiğini bildirdi.

Bualoi Tayfunu, Filipinler'in ardından Vietnam'da etkisini göstermeye başladı. Tayfunun yol açtığı sel ve şiddetli rüzgar sebebiyle devrilen ağaçlar, Hue ve Thanh Hoa bölgelerinde 12 kişinin ölümüne neden oldu.

HAYAT FELÇ OLDU

Afet Önleme ve Kontrol Dairesinden yapılan açıklamada, şiddetli yağışlar nedeniyle 17 balıkçının kaybolduğu bildirildi. Yaklaşık 30 bin kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiği belirtilen açıklamada, fırtınanın Laos'un merkez bölgelerine doğru ilerleyebileceği bilgisi paylaşıldı.

Sivil Havacılık İdaresi, dün kıyı şeridine yakın dört havalimanında uçuşların askıya alındığını, birçok uçuşun ertelendiğini açıklamıştı.

Filipinler'de şiddetli yağış ve rüzgarlarla etkisini gösteren Bualoi Tayfunu nedeniyle 19 kişi hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN