Wagner'in darbe girişiminin ardından dikkat çeken gelişme: Lukaşenko'nun özel jeti Bodrum'a indi

Wagner'in darbe girişiminin ardından dikkat çeken gelişme: Lukaşenko'nun özel jeti Bodrum'a indi

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun özel jetinin, olağandışı bir rota izleyerek Bodrum'a iniş yaptığı ileri sürüldü. Uçakta Lukaşenko'nun olup olmadığı esrarını korurken, özel jetin aile üyeleri ve yüksek rütbelilerce kullanıldığı biliniyor.

Belarus medya kuruluşu Reform.by, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun yüksek rütbeli yetkililer ve ailesi tarafından kullanılan bir iş jetinin olağandışı bir rota izleyerek Türkiye'ye indiğini bildirdi. Lukaşenko'nun uçakta olup olmadığı bilinmiyor.

Reform.by, uçuşları takip eden Radarbox servisinden uçağın uçuş rotasıyla ilgili verilere ulaştı. Medya kuruluşuna göre, Canadair'a ait CL-600−2B19 Challenger 850 model EW-301PJ numaralı uçağın 24 Haziran yerel saatle 00:01'de başkent Minsk'ten havalanmış ve Bodrum şehrine saat 05.15'te olağandışı bir rota izleyerek iniş yaptı. Haritaya göre, uçak Rusya'nın Krasnodar ve Stavropol Krayını transit geçmeye çalıştı, Hazar Denizi üzerinden uçtu ve ardından Gürcistan üzerinden tatil beldesine ulaştı.

basliksiz-3.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN