Simge Sağın, 10 günde 3 kilo verdiren formülü ilk kez açıkladı! Siz de bu yöntemle hızlı yağ yakabilirsiniz

Simge Sağın, 10 günde 3 kilo verdiren formülü ilk kez açıkladı! Siz de bu yöntemle hızlı yağ yakabilirsiniz

Son dönemde fit görünümüyle takipçilerinin beğenisini toplayan Simge Sağın, formunun sırrını açıkladı. 41 yaşındaki Sağın, 10 günde 3 kilo verdiren yöntemini ilk kez paylaştı. Peki, Simge Sağın nasıl zayıfladı? Simge Sağın nasıl kilo verdi? İşte, Simge Sağın'ın zayıflama yöntemi...

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da paylaştığı fotoğrafları yüz binlerce kez beğenilen Simge Sağın, sahne kostümleriyle de dikkat çekiyor.

Son dönemde uyguladığı diyetle fazla kilolarından kurtulan 41 yaşındaki şarkıcı, fit görünümüyle beğeni topladı. Simge Sağın, geçtiğimiz sene klibi için kolları sıvayıp sıkı bir diyete başladı. Ünlü şarkıcı, bir uzmandan destek alarak çok etkin bir şekilde kilo verdi.

simge-sagin-nasil-zayifladi-1.jpg

SİMGE SAĞIN NASIL ZAYIFLADI?

10 günde 3 kilo veren Simge Sağın, yakın çevresiyle, açlıkla mücadele ettiğini dile getirdi. Deneyimli şarkıcı, "Açlık hissiyle yaşıyorum. Artık rüyalarımda bile yemek görmeye başladım" diyerek dert yandı.

Simge Sağın'ın sağlıklı yaşam ve kilo verme süreci, hayranları arasında merak konusu oldu. 41 yaşındaki şarkıcı, aralıklı oruç yöntemiyle kısa sürede zayıfladı.

SİMGE SAĞIN NASIL KİLO VERDİ?

Daha önce sık aralıklarla beslenmek uzun süre sağlıklı kabul edildi. Zayıflama hedefi olanlar, genellikle üç ana öğün ve üç ara öğün şeklinde beslenmeyi tercih etti. Fakat yapılan çalışmalar, üç öğün beslenmenin gerekli olmadığını ortaya koydu.

Aralıklarla beslenmenin sağladığı bu faydalar, vücudun daha sağlıklı işleyişini destekliyor. Fakat herkesin vücut yapısı ve ihtiyaçları farklı olduğundan, bu beslenme şeklini benimsemeden önce bir uzmana danışmak önemli.

simge-sagin-nasil-zayifladi-3.jpg

ARALIKLI ORUÇ NEDİR?

Aralıklı oruç, 24 saat içerisinde kahvaltı ve akşam yemeği olmak üzere 2 öğünden oluşan beslenme şekli. 16:8 yani 16 saat yemek yemeden ve ardından tekrar 8 saat yemek yemeden geçiriliyor. 16 saatlik açlığın içine uyku saatleri dahil. Sabah ve akşam öğünleri arasındaki 8 saat boyunca katı besinler tüketilmiyor. Su, sade soda, şekersiz kahve veya çay gibi kalorisiz sıvılar içilebilir. Yeterli sıvı alımı önemli.

Aralıklı oruç diyetinde belirlenen öğünlerde istenilen besinin yenmesine izin verir, ancak doğru olan sağlıklı yiyeceklerin tercih edilmesi. Aralıklı oruç diyetinde yüksek karbonhidrat ve şeker içeren, işlenmiş ve hazır gıdalar tüketilmemeli.

ARALIKLI ORUÇ NASIL YAPILIR?

Aralıklı oruç diyetinde yemek aralarında şekersiz ve kalorisiz sıvılar tüketilebilir. İlk öğünden sonra 8 saat boyunca yemek yenmez ama sıvı tüketimi serbest. Sabah ve akşam öğünü arasında açlık kontrolü zor olan kişiler isteğe bağlı olarak ara öğün yapabilir.

Akşam öğününden sonra yine sıvı tüketimi yapılabilir ama ertesi sabah öğününe kadar katı gıda tüketilmez. 16 saatlik açlığa uyku saatleri dahil. Aralıklı oruç diyeti birkaç gün, hafta, ay ve hatta tüm yıla yayılabilen bir beslenme şekli. İsteğe bağlı olarak haftada 2 kere, ayda 1 kere ya da 1 hafta boyunca düzenli olarak aralıklı oruç yapılabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN