Zelenskiy aylar önce söylemişti: Katili öldürmek için bir sebep bulacaklar

Zelenskiy aylar önce söylemişti: Katili öldürmek için bir sebep bulacaklar

Rusya'da darbe iddiaları, Rus paralı asker grubu Wagner'in Kremlin'i hedef alan tehditleri ve ülkedeki askeri hareketlilik; Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin şubat ayında Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin birinci yılı anısına hazırlanan belgesel için verdiği röportajı hatırlattı. Belgeselde Zelenskiy, Putin'in eninde sonunda Rusya'nın siyasi rejimi içindeki insanlar tarafından devrileceğine inandığını belirtmişti. Ukrayna lideri, "Katili öldürmek için bir sebep bulacaklar" demişti.

SELMAN CÖMERT

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Şubat ayında Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin birinci yılı anısına hazırlanan belgesel için röportaj vermişti. Belgeselde gazeteci Dimitro Komarov'a konuşan Zelenski, "Putin rejiminin kırılganlığının Rusya'da hissedildiği bir an kesinlikle olacak" demişti.

"O ZAMAN GELDİĞİNDE BU SÖZLERİMİ HATIRLAYACAKLAR"

Ukrainska Pravda'nın çevirisine göre Zelenskiy, "O zaman etoburlar etoburları yiyecek. Bu çok önemli ve bunu haklı çıkarmak için bir nedene ihtiyaçları olacak. Komarov'un, Zelenskiy'nin sözlerini hatırlayacaklar. Katili öldürmek için bir sebep bulacaklar" dedi. Zelenskiy, "Bu iyi bir sonuç verecek mi? Evet. Ne zaman? Bilmiyorum" dedi.

"RUS LİDERİN ÇEVRESİ DAHA DA DARALDI"

Savaşın başlamasından bir yıl sonra, Rusya beklenen hızlı zaferi elde edemedi ve bunun yerine savaş alanında ağır kayıplar vermeye devam etti. Rusya, işgal nedeniyle uluslararası yaptırımlarla karşı karşıya kaldı ve dünyada giderek daha fazla izole hale geldi. Rus liderin esas olarak danışmanlarından ve sırdaşlarından oluşan yakın çevresine güvendiği biliniyor, ancak Washington Post Aralık ayında Putin ile ülkenin elitleri arasında giderek artan bir uçurum olduğunu bildirmişti.

Üst düzey yetkililerle temasları olan bir Rus milyarder, "Çevresindeki insanlar arasında büyük bir hayal kırıklığı var. Açıkça ne yapacağını bilmiyor" demişti. Rus milyarder, "Tabii (Putin) yalnız başına. İnsanlarla konuşmayı zaten sevmiyor. Çevresi çok dar, şimdi daha da daraldı" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN