'Yaşayan ölüler!' ABD'de korkunç koronavirüs gerçeğini hemşire anlattı

'Yaşayan ölüler!' ABD'de korkunç koronavirüs gerçeğini hemşire anlattı

Toplam vaka sayısının 39 milyona dayandığı ABD'de, güney eyaletlerdeki hastaneler oksijen kaynaklarının tükendiğini söylüyor. Koronavirüs yoğun bakım ünitesinde görevli olan bir hemşire ise, hastaların makineye bağlı tutulduğunu, hepsinin ise 'konuşan ölüler' olduğunu belirtti.

ABD'de Florida, Teksas ve Louisiana'daki birkaç hastane, Delta varyantıyla mücadele eden hastalar için tamamen oksijensiz kalma riski altında olduklarını söyledi.

'HASTALARIN HEPSİ KONUŞAN ÖLÜ'

CNN International'ın bildirdiğine göre; doktor ve hemşireler, son haftalarda hastaneye kabul edilen çok sayıda ağır hasta, aşısız insan ve onları hayatta tutmak için verdikleri mücadele hakkında konuştu.

Florida'daki bir hastane, makinelerin yardımı olmadan hayatta kalamayan hastaları "konuşan ölüler" olarak adlandırmaya başladı.

'ÖLMEME İZİN VERME'

Tallahassee Memorial Hastanesi'nde hemşire olan Ryan Smith, CNN'e verdiği demeçte, "Konuşan ölüler, görene kadar bana bir anlam ifade etmedi. Ama tek başlarına nefes alamayan, makineye bağlı hastaları görünce işin boyutunu anladım. Onları cihazlardan çıkarır çıkarmaz nefes alamıyorlardı. Birkaç hastamın ölmeme izin verme dediğini biliyorum. Bu korkunç ve üzücü bir an'' ifadelerini kaydetti.

Delta varyantı, Florida çevresindeki vakalarda hızlanmaya yol açtı ve okullar bu ay sınıfları yeniden açmaya hazırlanırken hastanelere yüksek sayıda yatışlar oldu. Devlet, geçen hafta 17 bin kişinin hastanelere yattığını duyurdu.

ABD'DE SON DURUM

Johns Hopkins Üniversitesinin derlediği verilere göre, ABD'de virüs bulaşanların sayısı 38 milyon 799 bini aştı.

Virüs nedeniyle son 24 saatte 281 kişi hayatını kaybetti ve toplam can kaybı 637 bin 540'a çıktı. California, 4 milyon 326 bini aşkın vakayla ülkede ilk sırada yer alırken; bu eyaleti 3 milyon 570 bini aşkın vakayla Texas ve 3 milyon 223 binden fazla vakayla Florida izledi.

Can kaybı sayısında California 65 bin 757 ile ilk sırada yer aldı. Bu sayı, Texas'ta 56 bin 685, New York'ta ise 54 bin 199 olarak kayıtlara geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN