Yunan bakandan NATO'ya 'Türkiye' şikayeti

Yunan bakandan NATO'ya 'Türkiye' şikayeti

Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde iyice tırmanan gerilim, Brüksel’de düzenlenen NATO Savunma Bakanları toplantısında da gündeme geldi. Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopulos, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile gerçekleştirdiği ikili görüşmede Türkiye'yi "şikayet" etti.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, dün Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da katıldığı NATO Savunma Bakanları toplantısında, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Yunan basınına göre 22 dakika süren görüşmede güvenlik konularının yanı sıra Türkiye’yle yaşanan kriz de görüşüldü.

Sözcü'de yer alan habere göre; Yunan hükümet kaynakları, Panagiotopulos'un “Türkiye'nin revizyonist adımlarının Avrupa'nın istikrarına zarar verdiğini” söylediğini aktardı. Görüşmede Yunan bakanın, Türkiye'yle son dönemde artan krizi gündeme getirdiği ve Atina'nın görüşlerini NATO Genel Sekreteri’ne ilettiği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye ile Yunanistan arasında, Yunanistan'ın Doğu Ege Adaları'nı silahlandırmasıyla büyüyen kriz, uluslararası kamuoyunda da takip ediliyor. Son olarak Atina, Türkiye'nin Libya ile imzaladığı hidrokarbon anlaşmasına da tepki göstererek anlaşmaya karşı diplomatik olarak harekete geçmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN