Yunanistan'da aşı karşıtı doktoru disiplin süreci bekliyor

Yunanistan'da aşı karşıtı doktoru disiplin süreci bekliyor

Yunanistan, aşı karşıtı açıklama yapan doktorlar için disiplin süreci başlatıyor. Bu karar kapsamında bir doktora, tıp etiğini ihlal etmekten 3 bin euro ceza kesildi.

Yunanistan'ın Larissa kentinde yaşayan ve ismi açıklanmayan bu doktor, 17 Mayıs günü Facebook hesabından büyük harfler ve ünlemler kullanarak yaptığı paylaşımda 'ciddi yan etkileri bulunan ve insan DNA'sı ile oynayan Covid-19 aşılarına hayır denmesi' çağrısında bulunuyordu. Kathimerini gazetesinin haberine göre, doktorun aşı karşıtı başka paylaşımları daha vardı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, yerel tabipler birliğinin başkanı Constantinos Giannakopoulos'un harekete geçmesiyle doktor hakkında tıp etiğini ihlal etmekten soruşturma açıldı ve 3 bin euro ceza kesildi. Giannakopoulos, Yunanistan çapında aşı karşıtı başka doktorlar hakkında da yakın zamanda disiplin süreçleri başlatıldığını söyledi.

Komşu Yunanistan'da, yetişkin nüfusun yüzde 64'ü iki doz aşı yaptırdı. Son günlerde tatil sezonu nedeniyle randevularda düşüş yaşandığı belirtildi. Ulusal Aşılama Komitesi'nin başkanı Maria Theodoridou, ülkede katı aşı karşıtlarının nüfusun yüzde 7-8'ini oluşturduğunu, kararsız ve endişeli kesimlerin ikna edilebileceğini söyledi. Theodoridou, aşı karşıtı doktorların sosyal medyada bu kararsız kesimi olumsuz etkilemesinden endişelendiklerini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN