Zelenski: Her bir ABD’liye ve özellikle Başkan Trump’a minnettarız

Zelenski: Her bir ABD’liye ve özellikle Başkan Trump’a minnettarız

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump’ın "Ukrayna liderliği çabalarımıza hiçbir şekilde minnet göstermedi" açıklamasının ardından "Ukrayna, her bir Amerikalıya ve özellikle Başkan Trump’a minnettar" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna liderliğinin ABD’nin barış çabalarına minnet göstermediği yönündeki açıklamalarına sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Zelenskiy, “Ukrayna, Javelin füzelerinden başlayarak Ukraynalıların hayatlarını kurtaran yardımları için her bir ABD’liye ve özellikle Başkan Trump’a minnettar” ifadelerini kullandı.

"BARIŞ İÇİN ATILAN HER BİR ADIM DİKKATLE ELE ALINMALI"

Zelenskiy, Avrupa ve G7 ile G20 ülkelerinin yardımlarına da teşekkür ederek, bu desteğin sürdürülmesinin önemine dikkat çekti.

“Bu yüzden barışa giden süreçte atılan her adımı dikkatle ele alıyoruz. Bu savaşı gerçekten bitirebilmemiz ve yeni bir savaşın çıkmasını engelleyebilmemiz için her şey doğru şekilde hazırlanmalı”

Zelenskiy, son olarak, “Yardım eden herkese teşekkür ederim. Teşekkürler ABD. Teşekkürler Avrupa. İnsanlarımızla gurur duyuyorum” dedi.

TRUMP'TAN 'MİNNET' SİTEMİ GELMİŞTİ

Trump, İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan görüşmeler sırasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşını “şiddetli ve korkunç” olarak nitelendirmiş, “ABD ile Ukrayna’nın güçlü ve uygun liderliği olsaydı bu savaş asla gerçekleşmezdi” demişti. Trump ayrıca, Ukrayna liderliğinin ABD’nin çabalarına minnet göstermediğini ve Avrupa’nın Rusya’dan petrol almaya devam ettiğini ifade etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN