Reklam gelirleri 30 yılın dibinde: Diziler birer birer yayından çekiliyor

Reklam gelirleri 30 yılın dibinde: Diziler birer birer yayından çekiliyor

Televizyon sektöründe reklam gelirlerindeki sert düşüş ve artan maliyetlerin yol açtığı kriz yayın akışlarını etkilemeye devam ediyor. Galatasaray-Stuttgart maçının da etkisiyle bu akşam Haysiyet, Anne Yarısı ve Tuzlu Kahve dizilerinin yeni bölümleri ekrana gelmeyecek. Ekim ayının son 30 yılın en düşük reklam gelirinin elde edildiği dönem olduğu belirtilirken, yüksek reytingli yapımların dahi maliyetlerini karşılamakta zorlandığı ifade ediliyor.

Televizyon ekranlarında geçen hafta altı dizinin yeni bölümlerinin yayınlanmamasının ardından benzer bir tablo bu hafta da yaşanıyor. Reklam kuşaklarındaki doluluk oranının düşmesi ve bölüm maliyetlerinin yüksek seyretmesi kanalları yayın planlarında değişikliğe yöneltirken, bu akşam oynanacak Galatasaray-Stuttgart karşılaşmasıyla birlikte üç dizi için daha ara kararı alındı.

TRT 1 ekranlarında bu akşam Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin yayın saatinde Galatasaray-Stuttgart karşılaşması ekrana gelecek. Maç yayını ve sektördeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle diğer kanallar da yeni bölüm yayınlarına ara verme kararı aldı.

Bu kapsamda Kanal D'de ekrana gelen Haysiyet, NOW TV'nin dizisi Anne Yarısı ve Star TV ekranlarında yayınlanan Tuzlu Kahve’nin yeni bölümleri bu akşam izleyiciyle buluşmayacak. Yaşanan bu gelişmelerle birlikte, geçen hafta altı dizinin yeni bölümünün ekrana gelmemesinin ardından kriz bu hafta da devam etmiş oldu.

REKLAM GELİRLERİ 30 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Televizyon sektöründe yaşanan daralmanın temel nedenleri arasında reklam gelirlerindeki büyük düşüş yer alıyor. Edinilen bilgilere göre ekim ayı, son 30 yılın en düşük reklam gelirinin elde edildiği dönem olarak değerlendirildi. Televizyon kanallarında her saat başı yayınlanan reklam kuşaklarının yalnızca yüzde 60 oranında dolduğu belirtilirken, kanalların gelirlerde artış sağlanamaması nedeniyle özel günlerde ve maç tarihlerinde yeni bölümleri yayınlamama yolunu seçtiği ifade ediliyor.

BÖLÜM MALİYETLERİ 30 MİLYON TL’YE ULAŞIYOR

Artan ekonomik baskılar ve reklam krizinin ardından televizyon kanalları ile yapımcıların meslek birliği geçtiğimiz hafta bir araya gelerek dizi maliyetlerinde indirim talep etti. Sektörde yüksek reyting alan yapımların dahi maliyetleri karşılamakta zorlandığına dikkat çekilirken, yeni sezonda bölüm başına 20 ila 30 milyon TL arasında değişen bütçelerin korunduğu ve maliyetlere zam yapılmadığı kaydedildi. Yapımcıların oyuncular ve set ekipleriyle gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda, oyuncuların da geçen sezonki ücretleriyle devam etme kararı aldığı aktarıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN