Zelenskiy'den Rus saldırısı sonrası ilk açıklama: Bizi yeryüzünden silmeye çalışıyorlar

Zelenskiy'den Rus saldırısı sonrası ilk açıklama: Bizi yeryüzünden silmeye çalışıyorlar

Ukrayna'nın, Rusya ile Kırım yarımadasını birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'nü bombalamasının ardından bu sabah başkent Kiev'de art arda patlama sesleri duyuldu. Kentte çok sayıda binadan dumanlar yükselirken, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy "Bizi yeryüzünden silmeye çalışıyorlar, evlerinde uyuyanları ve işe gidenleri öldürdüler. Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali devam ediyor. Rusya aylar sonra yeniden Kiev'i hedef aldı. Ukrayna'nın Rusya ile Kırım yarımadasını birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'nü bombalamasının ardından bu sabah başkent Kiev'de vatandaşlar bomba sesleri ile uyandı. Çok sayıda bina hasar gördü.

BİZİ YOK ETMEYE, YERYÜZÜNDEN SİLMEYE ÇALIŞIYORLAR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev'in yanı sıra diğer birçok şehirde yaşanan saldırılar nedeniyle Telegram hesabından açıklama yaptı. Zelenskiy, "Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler. Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın" dedi.

YIKTIKLARI TEK ŞEY, RUSYA'NIN GELECEĞİ

Bir açıklama da Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov'dan geldi. Reznikov, ülkesinin cesaretinin "teröristlerin füzeleri başkentin kalbine isabet etse bile asla yok olmayacağını" söyledi.

Rus saldırılarının "Ukrayna'nın müttefiklerinin kararlılığını sarsmayacağını" ifade eden Reznikov, şöyle dedi:

"Geri dönülmez bir şekilde yıktıkları tek şey, (Rusya'nın) geleceğidir, dünya çapında hor görülen bir haydut terörist devletin geleceği."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN