Zelenskiy'den 'Şeyh Şamil' hatırlatması: Hakikate karşı silahını kaldıran kendi ölümü için kaldırır

Ukrayna lideri Zelenskiy, seferberlik ilan edilen Rusya'daki etnik azınlıklara, Rusya'ya karşı mücadele ederek Kafkasya'nın bağımsızlığı için savaşan Şeyh Şamil'i örnek göstererek seslendi. Zelenskiy, Şeyh Şamil'in "Kim hakikate karşı silahını kaldırırsa, kendi ölümü için kaldırmış olur" sözünü hatırlattı.

Rusya'nın seferberlik ilan etmesi ve ardından Ukrayna'daki ayrılıkçı bölgelerin Rusya'ya katılması konusunda yapılan referandumdan ağırlıklı olarak "evet" oyu çıkmasıyla beraber, savaşın seyrinin kestirilemediği ve tansiyonun gittikçe arttığı Ukrayna'da Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'daki etnik azınlıklara hitap etti.

Ukrayna lideri, konuşmasında, 19. yüzyılda Rusya'ya karşı durarak Kafkasya'nın bağımsızlığı için mücadele etmiş olan Şeyh Şamil'i hatırlatarak "Bu utanç verici Rus savaşında ölmek zorunda değilsiniz" dedi.

1-005.jpgŞeyh Şamil

ŞEYH ŞAMİL'İN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Ardından Şeyh Şamil'in "Kim hakikate karşı silahını kaldırırsa, kendi ölümü için kaldırmış olur" sözünün yazdığı levhayı göstererek hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN