Zelenskiy'den Türkiye'ye çağrı: Bir seçim yapmalısınız

Zelenskiy'den Türkiye'ye çağrı: Bir seçim yapmalısınız

Ukraynalı lideri Zelenskiy, Türkiye'nin Rus turistleri kabul etmesini eleştirerek "Dostça ilişkilere sahip olmak istiyorsak, bu olacak şey değil. Bir seçim yapmalısınız" dedi.

RİA Novosti haber ajansının aktardığına göre Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Yunan ERT televizyonuna Türkiye'nin savaş ortamındaki tutumuyla ilgili bazı açıklamalar yaptı. Türkiye'nin arabulucu rolü üstlenmesinin yanında Rus turistleri de kabul etmesini eleştiren Zelenskiy, "Bu hiç doğru değil, bir seçim yapmalısınız" diyerek Türkiye'ye kırgın olduğunu söyledi.

'BU OLACAK ŞEY DEĞİL'

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre, Zelenskiy, "Türkiye, bir yandan arabulucu rolü üstleniyor ve Ukrayna’yı mühim adımlar ile destekliyor, diğer yandan da, sözgelimi, Rusya’dan gidecek turistler için özel hazırlıklar yaptıklarını görüyoruz. Devlet Başkanı olarak söylemem gerekir ki dostça ilişkilere sahip olmak istiyorsak, bu olacak şey değil” ifadelerini kullandı.

'BU HİÇ DOĞRU DEĞİL, SEÇİM YAPMALISINIZ'

Zelenskiy, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu durumu bu şekilde yönetemezsiniz, bu çifte standarttır. Bu hiç doğru değil. Türkiye’nin dikkatini buna çekmem de bundandır, bana göre böyle davranamazsınız, doğruluktan yana mısınız, yoksa değil misiniz? Bir seçim yapmalısınız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (29)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
29 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN