Zelenskiy'e ihanet darbesi: İki Ukraynalı generalin rütbesini söktü

Zelenskiy'e ihanet darbesi: İki Ukraynalı generalin rütbesini söktü

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, iki Ukraynalı generalin ülkeye ihanet ettiği gerekçesiyle rütbelerini söktüğünü duyurdu. Zelenskiy, generallerin isimlerini de açıklayarak "Onlar artık buraya ait değiller. Şimdi tüm hainlerle uğraşacak zamanım yok, ancak yavaş yavaş hepsi cezalandırılacak." dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, açıkmalarda bulundu. 2 Ukraynalı generalin ülkeye ihanet ettikleri gerekçesiyle rütbelerinden ihraç edildiğini açıkladı. Zelenskiy, generallerin isimlerini de açıklayarak "Onlar artık buraya ait değiller. Şimdi tüm hainlerle uğraşacak zamanım yok, ancak yavaş yavaş hepsi cezalandırılacak." dedi.

Ukrayna'da, Rusya için çalışan askerler ve istihbarat görevlilerinin bulunduğunu ima eden Zelenskiy, "Her zaman olduğu gibi hiç düşünmeden kahramanlarımızın ödüllendirildiği bir kararnameyi imzaladım. Ukrayna Savunma Bakanlığındaki 136. askere teşekkür ederim." diye konuştu.

GENERALLERİN İSİMLERİNİ AÇIKLADI

Zelenskiy, "Bugün zor bir karar daha alındı. Anti-kahramanlar hakkında başka bir karar verildi. Şimdi tüm hainlerle uğraşacak zamanım yok, ancak yavaş yavaş hepsi cezalandırılacak. Bu nedenle Ukrayna Güvenlik Servisi İç Güvenlik Ana Dairesi eski başkanı Andriy Olehovych Naumov ve Herson Bölgesi'ndeki SBU'nun eski başkanı Serhiy Oleksandrovych Kryvoruchko artık general değil." dedi.

GENERALLER BURAYA AİT DEĞİL

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Disiplin Tüzüğü'nün 48. maddesine göre, vatanlarının nerede olduğuna karar veremeyen kıdemlilerin ve subaylar rütbelerinden mahrum bırakılacağını ifade eden Zelenskiy, "Rastgele generaller buraya ait değil!" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN