Dünya Mağazacılar Günü nedir, nasıl ortaya çıktı?

Dünya Mağazacılar Günü nedir, nasıl ortaya çıktı?

Ekonominin çarklarının dönmesini sağlayan en önemli unsurlarından mağazacılık sektörü, her yılın 12 Aralık günü, 'Dünya Mağazacılar Günü' olarak kutluyor. İlk olarak 2011 yılında başlayan özel gün, mağaza çalışanlarına yönelik olarak kutlanıyor.

Mağazalarda çalışan personelin onurlandırılması amacıyla ortaya çıkan Dünya Mağazacılar Günü, her yılın 12 Aralık'ında kutlanıyor. Alışveriş sektöründeki sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının çeşitli etkinlikler düzenlediği özel günde, modern perakende sektörünün sürdürülebilir gelişiminin altyapısı oluşturularak, sektörün ülke ekonomisindeki konumunun daha ileriye taşınması hedefleniyor.

DÜNYA MAĞAZACILAR GÜNÜ NEDİR?

Dünyada ilk olarak 2011 yılında Hindistan'da başlayan 'Retail Employees Day' (Dünya Mağazacılar Günü), Türkiye'de ilk kez 2018 yılında kutlandı.

Bu özel gün, perakende ve alışveriş sektörünün en önemli aktörlerini bir araya toplayan Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) tarafından büyütülerek sahiplenildi.

Kapsamı, etkisi ve heyecanı artarak kutlanan Dünya Mağazacılar Günü, perakende sektöründe mağaza çalışanlarının onurlandırılmalarını ve onlara teşekkür edilmesini amaçlıyor.

TAMPF, büyük markaları, büyük markalar yapan göz alıcı mekanları, son teknoloji kasa ve rafları, şahane vitrinleri ya da efsane ürünleri değil içerisindeki çalışanların olduğunu belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN