Dünyanın en geniş Van Eyck sergisi internetten gezilebilecek

Dünyanın en geniş Van Eyck sergisi internetten gezilebilecek

Çağının en sıra dışı sanatçılarından biri sayılan Flaman ressam Jan Van Eyck adına açılan ve dünyanın en geniş sergisi 'Van Eyck: Optik Devrim', Çarşamba akşamı sanatseverlerle buluşacak. Sanal olarak gezilebilecek sergide, sanatseverler, rehberlerin de yardımı ile Van Eyck'i en küçük ayrıntısına kadar keşfedebilecek.

Jan Van Eyck adına açılmış, gelmiş geçmiş en büyük sergi olan 'Van Eyck: Optik Devrim', Çarşamba akşamı dünya genelinde sanatseverlere açılacak.

BBC Tükçe'nin haberine göre, Van Eyck tarafından 15. yüzyılda yapılan eserlerin kalitesi, kırılganlığı ve yüksel sigorta primleri nedeniyle serginin uzatılması neredeyse olanaksız. Bu yüzden, Flaman Turizm Bürosu işbirliğiyle düzenlenen 'Stay At Home Museum' (Evde Kal Müzesi) projesi kapsamında serginin dünya çapındaki sanatseverlere sunulması kararlaştırıldı.

REHBERLER EŞLİK EDECEK

'Dünya Van Eyck'e gelemiyorsa, Van Eyck tüm dünyaya gidiyor' başlığıyla oluşturulan proje kapsamında 'Van Eyck: Optik Devrim' adlı sergi, 8 Nisan Çarşamba akşamı, internet aracılığıyla rehberler eşliğinde sanal olarak ziyarete açılacak. Belçika saati ile 19:00'da (Türkiye saati ile 20:00) açılacak sergide sanatseverler, rehberlerin de yardımıyla Van Eyck'i en küçük ayrıntısına kadar keşfedebilecek.

NE OLMUŞTU?

Belçika'nın Ghent Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan, bugüne kadarki en kapsamlı Van Eyck sergisi, koronavirüs salgını nedeniyle alınan sık önlemler kapsamında, kısa sürede kapanmak zorunda kalmıştı.

Serginin 25 ile 28 euro arasında değişen biletlerinin tamamı satılmıştı. Flaman yetkililerin beklentisi, sergiyi yüz binlerce kişinin ziyaret etmesiydi. Ancak koronavirüs önlemleri, beklentileri boşa çıkarmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN