Durmuş Yılmaz: TÜİK ithal altını yatırımmış gibi gösterdi

Durmuş Yılmaz: TÜİK ithal altını yatırımmış gibi gösterdi

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, TÜİK'in ithal edilen 22 milyar dolarlık altını, fabrika yatırımı yapılmış gibi göstererek, sanal büyüme rakamı oluşturduğunu ileri sürdü.

Merkez Bankası eski Başkanı ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Durmuş Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yurt dışından ithal edilen 22 milyar dolarlık altını ülkeye fabrika yatırımı yapılmış gibi ekonomik büyüme hesabına dahil ettiğini söyledi. Yılmaz, ithal edilen altının büyük kısmının yastık altına gittiğini ya da ülkeden çıktığını öne sürdü. TÜİK'in açıkladığı üçüncü çeyrek rakamlarına göre, Türkiye ekonomisi beklentileri aşarak yüzde 6,7 büyümüştü.

Sözcü'de yer alan habere göre, TÜİK'in açıkladığı üçüncü çeyrek büyüme rakamlarında, Türkiye'ye yapılan yatırımlarda yüzde 23 oranında artış varmış gibi gösterildiğini ileri süren Yılmaz, ancak durumun böyle olmadığını ve TÜİK'in de bu konuyu mutlaka açıklaması gerektiğini ifade etti.

TBMM Genel Kurulu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinde konuşan Yılmaz, TÜİK'in açıkladığı 2020 yılı üçüncü çeyrek büyümesinde yüzde 23 oranında makine ve teçhizat yatırımı göründüğünü söyledi.

2.jpg

“Bu yatırımın nereden geldiği konusunda piyasa şu anda debeleniyor, bunu çözmeye çalışıyoruz” diyen Durmuş Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a, “TÜİK buna bir baksın” çağrısında bulundu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN