e-Devlet bedelli askerlik başvuru sayfası | Ücretler ve son başvuru tarihi belli oldu

e-Devlet bedelli askerlik başvuru sayfası | Ücretler ve son başvuru tarihi belli oldu

Bedelli askerlikte son başvuru tarihi açıklandı. Millî Savunma Bakanlığı, dövizle ve bedelli askerlik ücretlerini duyurdu. e-Devlet üzerinden bedelli askerlik başvuru sayfasına giriş yaparak ilgili bilgileri doldurmanız gerekiyor.

e-Devlet’ten döviz ya da bedelli askerlik başvurusunu tamamladıktan sonra işlemlerinizi onaylayın. Dövizli ya da bedelli askerlik ücretlerini anlaşmalı bankaya yatırmanız gerekecek. Dövizle askerlik yapacaklar askere gitmeyecek fakat ücreti ödeyerek bedelli askerlik yapacakların MSB tarafından belirlenen gün kadar askerlik hizmetini tamamlaması gerekecek.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Bedelli ya da dövizle askerlik yapmak isteyenler için son başvuru tarihi 31 Aralık 2020 saat 18:00 olarak belirlendi.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

Bütçe ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hesaplamaya göre; 2020 yılı temmuz/aralık döneminde bedelli askerlik ücreti için 37 bin 70 Türk lirası talep ediliyor.

BEDELLİ ASKERLİK KAÇ GÜN?

Bedelli askerlik süresi 21 gündür. Eğitim alacak olan bedelli askerlerin, 37 bin 70 TL’yi banka hesabına yatırması gerekir. Dövizle askerlik yapacaklar da 5 bin 563 avroyu ödemeleri durumunda bedelli askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılır. Ocak/haziran zamanında bedelli askerlik 35 bin 54 TL, dövizle askerlik ise 5 bin 261 avro olarak belirlenmişti.

e-devlet-bedelli-askerlik-basvuru-sayfasi-ucretler-ve-son-basvuru-tarihi-belli-oldu-u-002.jpg

E-DEVLET ÜZERİNDEN BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik başvurusu için ilk başta e-Devlet şifresine sahip olmanız gerekir. Arkasından e-Devlet'e girdikten sonra şunları yapmanız gerekir;

ASAL Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri ekranında askerlik başvurusu yapacağınızı onaylayın. Tüm askerlik başvuruları bu ekran üzerinden yapılır.

Sonraki bölümde askerlik erteleme yani tecil işleminizi bedelli başvurusunda bulunabilmek adına iptal edin. Bu sayfa üzerinden iptal nedenini seçerek, bedelli askerlik yapma isteği olarak işaretlenmelidir.  Arkasından şayet bedelli çıkmazsa yatırdığınız parayı geri alacağınız askerlik şubesini seçin ve kaydedin.

Kaydete basmanızın ardından ödeme detayları karşınıza çıkar. Bu ödemeyi yaptıktan sonra bu ekrana geri gelerek kalan maddeleri doldurmanız gerekir.

Milli Savunma Bakanlığı’nın yayınladığı kılavuzda yer alan maddeler şöyle:

1. Bedelli askerlik hizmeti kapsamında;
a. 2020 yılında müracaat edecek yükümlülerin başvurularını 31 Aralık 2020 saat 18.00’e kadar tamamlamaları gerekmektedir.
b. Başvuru işlemi; yükümlülerin yoklamalarını yaptırmalarını, bedelli askerlik tercihinde bulunmalarını ve belirtilen bedelin 31 Aralık 2020 saat 18:00’e kadar ödenmesini kapsamaktadır. Bu tarihten önce bedelli askerliğe müracaat edecek yükümlülerin yoklamalarını yaptırmaları ve “Askerliğe Elverişlidir” sağlık kararı almaları önem arz etmektedir.
c. Fiilî askerlik hizmetine başlayanlar ile bakaya, yoklamasının yapıldığı tarihte yoklama kaçağı olan ve saklıların bedelli askerliğe başvuru hakkı bulunmamaktadır.
ç. Yükümlülerin 31 Aralık 2020 (dahil) saat 18.00’e kadar ödeyecekleri bedel 37.070,64 TL’dir.
d. Bedel ödemeleri; Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım
Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ile Defterdarlık ve Defterdarlıklara bağlı mal müdürlüklerine yapılabilecektir.
e. Başvuru sayısının Millî Savunma Bakanlığınca belirlenecek sayıdan fazla olması halinde yararlanacak yükümlüler kura ile belirlenecektir.
f. Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel eğitimi yapacakları birlikleri 2021 yılı Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacaktır.
g. Bedelli askerliğe başvuracak yükümlülerin hak kaybına uğramamaları için; yoklama kaçağı ve bakaya kalmadan yoklamalarını yaptırmaları ve bedelli askerliğe müracaat tarihinden itibaren 31 Aralık 2020 saat 18.00’i geçirmemek şartıyla bedeli ödemeleri gerekmektedir.
2. 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ mahiyetindedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN