e-Devlet’ten abonelik iptali nasıl yapılır? 5 adımda internet, telefon ve kablo TV aboneliği iptal başvurusu

e-Devlet’ten abonelik iptali nasıl yapılır? 5 adımda internet, telefon ve kablo TV aboneliği iptal başvurusu

Salgın döneminde insan temasını en aza indirgemeyi hedefleyen şirketler, çileye dönüşen abonelik iptal başvurusunu e-Devlet kapısına taşıdı. İnternet, sim kart, sabit telefon ve kablo TV abonelikleri artık e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

e-Devlet üzerinden abonelik iptal başvuru artık 5 adımdam internet üzerinden yapılabiliyor. Eskiden olduğu gibi abone merkezlerine giderek dilekçe vermeye de gerek kalmıyor. Uygulamayla birlikte şirketlerin de e-Devlet’ten yapılan internet, sim kart, sabit telefon ve kablo TV iptal başvurularına 24 saat içerisinde cevap vermesi gerekiyor.

E-DEVLET’TEN ABONELİK İPTALİ NASIL YAPILIR?

Sim kartı, internet, uydu televizyon gibi aboneliklerde iptal işlemlerinden dolayı vatandaşların yaşadığı zorluk ortadan kalktı. 12 firma, abonelik iptali işlemlerini e-Devlet kapısı üzerine taşıdı.

Bundan sonra vatandaşlar, abonelik iptallerini beş adımda yapabilecek.

1- Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) e-Devlet kapısı üzerinde yer alan ‘Abonelik Fesih Başvurusu’ sayfasını açın.

2- Açılan sayfada ‘Kimliğimi Şimdi Doğrula’ adımını geçmek için e-imza, mobil imza, bankacılık uygulamaları ya da T.C. Kimlik Kartı üzerinden e-Devlet’e girin. 

3- e-Devlet’in açılmasının ardından listeden aboneliğinizi iptal etmek istediğiniz şirketi seçin.  

4- Abonelik iptali yapacağınız şirket için ‘abonelik sorgula’ bağlantısına basın. 

5- Karşınıza çıkan sayfada ‘fesih başvurusu yap’ bağlantısına tıklayın ve abonelik iptal başvurusunu tamamlayın

e-devletten-abonelik-iptali-nasil-yapilir-5-adimda-internet-telefon-ve-kablo-tv-aboneligi-iptal-basvurusuu.jpg

İNTERNET, TELEFON, KABLO TV ABONELİKLERİ E-DEVLET’TEN İPTAL EDİLEBİLECEK

26 Ekim tarihinden itibaren abone sayısı 200 binin üzerinden bulunan elektronik haberleşme şirketlerinin abonelik iptal işlemleri, e-Devlet kapısı üzerinden iptal edilebilecek. Hizmet portföyüne yeni bir işlemi daha ekleyen e-Devlet üzerinden kablo TV ve internet aboneleri, sabit ya da mobil telefon, aboneliğini iptal ettirmek isteyenler, hizmet aldığı işletmeciye yazılı dilekçe, faks çekmek gibi işlemlerle uğraşmadan, 'turkiye.gov.tr' adresinden abonelik iptal başvurusu yapılabilecek.

e-Devlet’ten yapılacak fesih başvurusunun arkasından, 24 saat içerisinde hizmete ilişkin ücretlendirme, hizmet sağlayıcı tarafından durdurulmak zorunda olacak.

e-devletten-abonelik-iptali-nasil-yapilir-5-adimda-internet-telefon-ve-kablo-tv-aboneligi-iptal-basvurusuuuu.jpg

BAYİLERE GİTME ZORUNLUĞU YOK

Abonelik iptallerinde dilekçelerin bayilere götürülme zorunluluğu, dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde vatandaşların problem yaşamasına neden olduğundan dolayı, iptal işlemleri e-Devlet üzerinden insan temasına gerek kalmaksızın yapılabilecek.

İşletmeciler, abonelerin devir, nakil, hat dondurma gibi isteklerini mevcutken e-Devlet’ten fesih başvurusu gelmesi durumunda bu başvuruyu yerine getirmekle yükümlü tutulacak.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Şifreyi, şahsi olarak, üzerinde T.C. Kimlik numarasının yer aldığı fotoğraflı kimliğin (evlilik cüzdanı, nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport, mavi kart, avukat kimlik kartı, hâkim ve savcı kimlik kartları, ikamet tezkeresi, geçerli çalışma izin kartı) ibraz edilerek PTT şubelerinden ya da yetkili şubelerden alabilirsiniz. Bunun yanında üzerinde ‘e-Devlet Kapısı şifresi almaya yetkilidir’ ibaresi olan vekalet veya ilgili adli birimler tarafından temin edilmiş vesayet belgesi vesilesiyle de PTT şubelerinden şifre temin edilebiliyor.

YURT DIŞINDA YAŞAYANLAR NASIL E-DEVLET ŞİFRESİ ALABİLİR?

Yurt dışında yaşayanlar Konsolosluk ve Elçiliklerden e-Devlet şifresi alabiliyor. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla alakalı detaylar öğrenilebilir.

e-devletten-abonelik-iptali-nasil-yapilir-5-adimda-internet-telefon-ve-kablo-tv-aboneligi-iptal-basvurusuuu.jpg

UNUTULAN E-DEVLET ŞİFRESİ NEREDEN ALINIR?

Daha evvel cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğrulama yaptıysanız, PTT'ye gitmeye gerek kalmadan yeni bir şifre edinebilirsiniz.

Elektronik imza ya da mobil imza kullanıcısıysanız, bunlardan herhangi biriyle de sisteme giriş yapabilir, isterseniz yeni şifre alabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN