Ebubekir Sofuoğlu ne dedi? Sofuoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Ebubekir Sofuoğlu ne dedi? Sofuoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Akit TV ekranlarında üniversite ve üniversite gençliği için yaptığı açıklamayla gündeme gelen Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun sözleri tepki çekti. Sofuoğlu’na her kesimden tepki geldi.

İlk etapta programın konukları dâhi Ebubekir Sofuoğlu’nun üniversiteler için söylediği yersiz sözlerine tepki gösterdi. Sofuoğlu da sözlerinin arkasına olduğunu belirterek, ‘Gelin sizi götüreyim, emlakçılar size gösterecek.’ gibi ifadeler kullandı. Sofuoğlu’nun üniversitelerle ilgili yaptığı açıklamasına İletişim Başkanı Altun da tepki gösterdi.

EBUBEKİR SOFUOĞLU KİMDİR?

1968 yılında Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde doğan Ebubekir Sofuoğlu, Türk akademisyen, Tarih profesörü, sosyoloji araştırmacısı, televizyon programcısı, yazar, şair, akademik yönetim kurulu başkanı ve Sakarya Üniversitesi öğretim üyesidir. 

28 Temmuz 1968’de Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde doğan Ebubekir Sofuoğlu, ‘tarih, sosyoloji, din, felsefe, toplum’ üzerine yaptığı yorumlarla biliniyor. Türkiye’de ve yurtdışında birçok konferansa katılan Ebubekir Sofuoğlu, 26 ülkede saha araştırmaları yaptı.

Rusça, İngilizce ve Arapça bilen Ebubekir Sofuoğlu, çeşitli konularda kitaplar kaleme aldı. Kadına Rüşvet ve Osmanlı'ya Üç Suikast, 6 Asırlık Devlet 6 Yılda Nasıl Yıkıldı? en önemli eserleri arasında yer alan Ebubekir Sofuoğlu, Sakarya Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

EBUBEKİR SOFUOĞLU NE DEDİ?

Z kuşağını ‘hedonist’ olduğunu iddia eden Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, üniversitedeki derslere katılımın düşük olduğunu vurgulayarak, üniversiteler için ‘fuhuş yuvası’ yorumunu yaptı. İfadelerine Cumhurbaşkanı’nı referans gösteren Ebubekir Sofuoğlu, Akit TV'de konuk olduğu ve Sabri Balaman'ın sunduğu ‘Derin Kutu’ adlı programda tepki çeken ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuya vurgu yaptığını öne süren Ebubekir Sofuoğlu, üniversitelerin neredeyse fuhuş evlerine döndüğünü söylerken, bu ifadeleri stüdyodaki konukların bile tepkisini çekti.

Tepkilere yanıt veren Sofuoğlu, istisna olmadığını gördükleri olduğunu kaydederek, ‘Gelin sizi gezdireyim. Komşular size söyleyecek, emlakçılar söyleyecek. Siz nerede yaşıyorsunuz?’ diyerek kendini savunmaya kalktı. 

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Büyük tepki çeken sözlerinin ardından konuyla ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, bu konuşmayla alakalı gerekli işlemlerin yapılacağına dikkati çekerek, Sofuoğlu’nun ulusal bir kanalda yaptığı açıklamaların kabul edilmesi ve hoş görülmesinin hiçbir şekilde mümkün olmadığını söyledi. Savaşan, bu konuşmayla alakalı gerekli işlemlerin yapılacağını duyurdu.

ebubekir-sofuoglu-kimdirr.jpg

Twitter hesabından isim vermeden yaptığı paylaşımda üniversitelerin araştırma, öğretim ve topluma hizmet merkezleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gençlerin önemine vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde yükseköğretim alanında alınan muazzam mesafenin üniversitelere ve gençlere verilen değerin bir yansıması olduğunu kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN