e-Devlet seyahat izin belgesi alma sayfası | Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

e-Devlet seyahat izin belgesi alma sayfası | Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Koronavirüs salgını dolayısıyla şehirler arası yolculuk yapmak isteyenler seyahat izin belgesi ile bunu gerçekleştirebiliyor. Belgeyi almak isteyenler için e-Devlet seyahat izin belgesi alma sayfası hizmete açıldı. Peki, seyahat izin belgesi nasıl alınır? İşte detaylar…

Corona virüs (Covid-19) nedeniyle şehirler arası toplu taşımalar yeniden düzenlendi. Valilik iznine bağlanan şehirler arası yolculuk için e-Devlet seyahat izin belgesi alma sayfası hizmete açıldı. Detaylar karar.com’da…

SEYAHAT BELGESİ NEDİR?

İçişleri Bakanlığı kararı ile koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, yolcuların toplu taşıma araçlarıyla şehir değiştirmesi valilik iznine başladı. Bu belgeye sahip olmadan toplu taşıma ile şehirler arası yolculuk yapan şirket ya şahıslara para cezası kesiliyor.

KİMLER YOLCULUK YAPABİLİR

Karar göre, valiliğin uygun gördüğü kişiler dışındakiler otobüs yolculuğu yapamayacak. Ancak, birimci derece yakını vefat edenler, ağır hastalığı olanlar ve son 15 gün içinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlar kapsam dışı bırakıldı. Bu kişiler izin almaksızın yolculuk yapabilecek.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Sosyal medyadan yapılan açıklamada,

Koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbir nedeniyle izinli seyahat edecek vatandaşların artık kaymakamlıklara gitmesine gerek kalmadı. E-Devlet kapısından Seyahat İzin Belgesi başvuruları yapılacak.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

E-Devlet’ten seyahat izin belgesi almak için öncelikle, TC kimlik no ve şifre ile giriş yapılmalıdır. Giriş gerçekleştirildikten sonra İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e Başvuru” kısmına girilir. Seçenekler arasında, “Seyahat İzin İşlemleri” seçilir ve form doldurularak işlem tamamlanır.

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR?

Otobüs ya da uçakla şehir dışında çıkmak için seyahat izin belgesi alabilecek olanlar şu şekilde sıralandı:
• Doktor kararıyla tedavi için şehir dışına sevk edilenler
• Birinci dereceden akrabası vefat edenler
• Birinci dereceden yakını ağır hasta olanlar
• Son on beş gün içerisinde bir şehre gelmiş ve kalacak yeri olmayanlar

KORONAVİRÜS GÜNCEL TABLOSU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün sosyal medya hesabından güncel koronavirüs verilerini paylaştı. Buna göre ülkemizde; 2,704 vaka ve 46 yeni ölüm duyuruldu. Toplamda 13.531 vaka olurken, koronavirüs nedeniyle 214 kişi hayatını kaybetti. Diğer veriler şöyle:
Test Sayısı: 92,403
İyileşen: 243
Entübe: 622


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN