Efsane Alman futbolcu Gerd Müller alzheimer hastalığı ile mücadele ediyor

Efsane Alman futbolcu Gerd Müller alzheimer hastalığı ile mücadele ediyor

Efsane Alman futbolcu Gerd Müller'in, alzheimer hastalığıyla mücadele ettiği bildirildi.

Efsane Alman futbolcu Gerd Müller, alzheimer hastalığıyla mücadele ediyor.

Bayern Münih'in internet sitesinde yapılan açıklamada, 3 Kasım'da 70 yaşına girecek olan Müller'in uzun süredir ağır hasta olduğu, efsane futbolcuya şubat ayından beri ailesinin de desteğiyle profesyonel bakım hizmeti verildiği kaydedildi.

Bayern Münih'ten Gerd Müller'e destek

Bayern Münih Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge de açıklamada, Müller'in attığı gollerin, Bayern Münih ve Alman futbolunun geldiği noktada çok önemli olduğunu dile getirerek, kulübün kendisini ve ailesini gerektiği her yerde destekleyeceğini belirtti.

Bombacı'nın Münih formasıyla 533 golü var

Attığı gollerden dolayı "Bombacı" lakabı takılan Müller, 1964-1979 yıllarında Bayern Münih formasıyla 585 maçta 533 gol atmış, Alman Milli Takımı'yla da Avrupa ve Dünya şampiyonlukları yaşamıştı.

Alman milli takımı formasıyla 62 maçta 68 gol atan Müller, katıldığı iki Dünya Kupası'nda ise toplam 14 gol kaydetti. Bayern Münih formasıyla 4 lig şampiyonluğu ve 3 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası kazanan Müller, 7 kez Almanya gol kralı, 2 kez de Avrupa'da en fazla gol atan oyuncu unvanını kazanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN