1 Trilyon Dolar Buhar Oldu Yatırımcılar Bunu Okumadan Karar Vermeyin Hayatınız Kararacak

1 Trilyon Dolar Buhar Oldu Yatırımcılar Bunu Okumadan Karar Vermeyin Hayatınız Kararacak

Kripto para piyasasının en çok kullanılan yatırım aracı bitcoin son 7 haftada yüzde 40 değer kaybederken Ethereum'da bu kayıp yüzde 45'leri geçti. Yatırım uzmanları piyasalarda en az 1 trilyon doların buhar olduğunu belirterek kripto paralarla işlem yapanları uyardı. Bu kadar hızlı değer kaybında LUNA'da yaşananların etkili olduğunu söyleyen uzman isimler önümüzdeki günlerde neler olacağının sinyalini verdi.

Küresel piyasalarda şu anda kripto paranın 1.2 trilyon dolar değeri var. Ama geçen Nisan ayında başlayan gerileme kripto piyasasında 1 trilyon doların buhar olmasına neden oldu. Piyasalarda 2 trilyonu geçen kripto para yatırımı böylece tüm samanların en çok kaybettireni oldu.

KASIM AYINDA BAŞLAYAN DÜŞÜŞE LUNA SON DARBEYİ VURDU

Aslında kripto para piyasasında gerileme küresel enflasyonun yüksek rakamlar vermeye başladığı Kasım ayında başlamıştı. Ama piyasalara en büyük darbe Nisan ayında yaşanan LUNA depremi oldu. Adeta piyasalarda tusunami etkisi yapan Luna özellikle Bitcoin ve Ethereum'da üst üste kayıplara denen oldu.

kripto-para.jpg

ENFLASYON VE YÜKSEK FAİZ TETİKLEDİ

Kripto para çıktığı günden beri bir güven sorunu yaşıyor. Bu nedenle küresel piyaslarda yaşanan en ufak dalgalanma kriptoda tusunamiye dönüşüyor. Dünya genelinde bir enflasyon yaşanırken FED para politiklaarında sıkılaşmaya gitti ve faiz arttırmaya başladı. ABD Merkez Bankası'nın faiz arttırım kararını yakından takip eden bir çok ülkenin de Merkez Bankaları faiz arttırımı kararları aldı.

kripto-para-piyasasi.jpg

BİTCOİN YÜZDE 65 DEĞER KAYBETTİ

2021 yılının kasım ayında zirveye çıkan bitcoin 69 bin dolardan işlem görüyordu. İşte ne olduysa o zaman oldu ve zirveden hızlı bir şekilde düşüşe geçen bitcon o günden bu zamana 24 bin dolara kadar gerileyerek toplan değer kaybında neredeyse yüzde 65'i zorladı. Son bir buçuk yılın dibini gören bitcoin kendisini şu an 29 bin 100 dolar seviyelerinde sabitledi. Ama yeniden düşüşe geçen kripto para bitcoin Nisan ayından bu güne kadar yüzde 40 değer kaybetti.

ETHEREUM'UN DEĞER KAYBINDA BİTCOİNİ SOLLADI

2021 yılının kasım ayında Ethereum'un fiyatı 4 bin 870 dolar seviyesine kadar çıkarak kendi kulvarında zirveye oturdu. Zirvede fazla kalamayan Ethereum o tarihten sonra gerilemeye başladı. Gerileme de ne demek adeta tepe taklan düşüyor. Nisan 2022'de 3 bin 590 dolar seviyesinde olan Ethereum yüzde 45 değer kaybıyla Bin 925 dolara düştü.

kripto-para-kayip.jpg

KRİPTO PARALAR BU DEPREMİ ATLATIRSA BİR DAHA YIKILMAZ

Piyasa uzmanları son 7 haftada yaşananları sabit coin Luna'nın çöküşüne bağlıyor. Luna'nın çöküşü piyasalarda domino taşı etkisi yaptı. Luna depremini dijital varlık ekosistemi için sınav olarak değerlendiren uzman isimler yatırımcıların piyasalardaki riskleri iyi tartması gerektiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN