142 yıllık efsane çöktü! İhracat şampiyonu şirketten kötü haber: Onlarca kişi işinden olacak

142 yıllık efsane çöktü! İhracat şampiyonu şirketten kötü haber: Onlarca kişi işinden olacak

Tekstil sektörünün öncülerinden olan 142 yıllık efsane çöktü. İhracatta da önemli bir payı olan şirketin iflası sonrası, onlarca kişi işinden olacak. İşte detaylar…

Almanya'nın Saksonya eyaletine bağlı Aue-Bad Schlema kentinde faaliyet gösteren, 142 yıllık geçmişe sahip Curt Bauer dokuma fabrikası, ekonomik zorluklara dayanamayarak iflas ettiğini açıkladı. Temmuz 2025’te üretimini tamamen durduracak olan firma, 90 çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

1882’DEN BERİ FAALİYETTEYDİ: LÜKS TEKSTİLDE BİR DÖNEM KAPANIYOR

1882 yılında kurulan Curt Bauer, özellikle lüks masa örtüleri, elastik yatak çarşafları ve teknik tekstil ürünleriyle tanınıyordu. “Saksonya üretimi” etiketiyle kalite ve prestiji simgeleyen marka, Avrupa’dan Asya’ya uzanan geniş bir ihracat ağına sahipti.

Jacquard dokuma makineleri ve elektronik apre tesisleriyle donatılmış olan fabrika, Ore Dağları’nın tekstil geleneğini modern teknolojiyle birleştirerek dünya çapında marka haline gelmişti.

142-yillik-sirket-iflas-etti-2.jpg

İFLASIN NEDENLERİ: MALİYETLER, REKABET VE YATIRIMCI EKSİKLİĞİ

Curt Bauer’in iflası, birden fazla küresel ve yerel ekonomik etkenin birleşimiyle gerçekleşti. İflas yöneticisi Rüdiger Bauch, “Sürdürülebilir bir gelecek öngöremiyoruz. Kontrollü bir kapanış sürecindeyiz,” diyerek, kalan siparişlerin tamamlanacağını ancak fabrikanın yeniden faaliyete geçmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Enerji maliyetlerindeki artış, küresel tedarik zinciri sorunları ve ucuz ithal ürünlerle rekabet, firmanın mali yapısını ciddi şekilde zayıflattı. Yatırımcı arayışları da sonuçsuz kalınca iflas kaçınılmaz hale geldi.

142-yillik-sirket-iflas-etti-1.jpg

90 ÇALIŞAN İŞSİZ KALIYOR: YEREL EKONOMİ DERİNDEN ETKİLENECEK

Fabrikanın kapanışı yalnızca ekonomik bir kayıp değil, aynı zamanda yerel halk için derin bir duygusal yıkım anlamına geliyor. Birçok çalışan, bu fabrikada aile büyüklerinden devraldığı mesleği sürdürüyordu. Aue-Bad Schlema halkı için Curt Bauer sadece bir işyeri değil, bölgenin tarihine kazınmış bir simgeydi.

Yerel yönetim, işten çıkarılacak 90 kişiye yönelik destek programları üzerinde çalışıyor. Çalışanlar ise şimdiden yeni iş arayışına başladı.

SON SİPARİŞLER TAMAMLANIYOR: TEMMUZ’DA KAPILAR KAPANIYOR

Fabrikada şu anda üretim devam ediyor; ancak yalnızca elde kalan siparişlerin tamamlanması için. Temmuz 2025’ten sonra üretim tamamen duracak. Şehir merkezindeki Curt Bauer mağazası ise bir süre daha açık kalacak ancak bu da geçici bir durum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN