1986 yılında hizmete başlayan perakende zinciri kepenk indirdi! Düşük bilançonun cezası ağır oldu: 970 mağazası pat diye kapattı

1986 yılında hizmete başlayan perakende zinciri kepenk indirdi! Düşük bilançonun cezası ağır oldu: 970 mağazası pat diye kapattı

Son çeyrek bilançosundan beklediğini alamayan dev perakende zinciri kepenk indirdi. 970 mağazasını kapatan perakende zincirinin yaşadığı iflasın perde arkasının detayları haberimizde…

Türkiye’de olduğu gibi dünyada da birçok köklü şirket iflas etmeye devam ediyor. Özellikle pandemi ve Ukrayna ile Rusya, İsrail ile Filistin arasındaki savaşlar piyasaları derinden etkilemeye başladı.

ZARARINI AÇIKLADI

Dünyaca ünlü marketler zinciri Dollar Tree, geçtiğimiz yılın son çeyreğine ait bilançosunu açıkladı. Bu kapsamda geçen yılın son çeyreğinde 1,71 milyar dolarlık zarara uğradı. Şirket 2022’nin son çeyreğindeyse 452,2 milyon dolarlık kar etmişti.

Market zincirinin bilançoya dair yaptığı değerlendirmesinde mevcut pazar şartları ile mağaza performansının değerlendirilmesine yönelik kapsamlı bir mağaza portföyü optimizasyon incelemesi başlattığını vurgulayarak, bu incelemenin sonucunda düşük performans gösteren 970 mağazasının kapatılmasının planlandığı belirtildi.

perakende-zinciri-iflas-etti.jpg

6.774 mağazası bulunan şirket 2024 mali yılının ilk yarısında 600’ü bulan mağazasını kapatacak. Bilanço açıklaması sonrasında market zinciri Dollar Tree hisseleri %14’ten fazla değer kaybı yaşadı.

1986 YILINDA KURULMUŞTU

1986 yılında Virginia eyaletinde kurulan perakende zinciri Dollar Tree, mağazalarında mevsimlik ürünler, oyuncaklar, kırtasiye, ev dekorasyonu, mutfak eşyaları ve kutlama malzemeleri gibi ürünleri yalnızca 1 dolardan satışa sunuyor. Fakat,2021’de yaşanan enflasyondan dolayı şirket, ürün fiyatlarında ortalama %25’lik bir zam yapacağını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN