1998’ten bu yana en hızlılar arasında! Lüks araçların şahı Bugatti elektrikli haliyle dönüyor! Çıkış tarihi belli oldu

1998’ten bu yana en hızlılar arasında! Lüks araçların şahı Bugatti elektrikli haliyle dönüyor! Çıkış tarihi belli oldu

İtalyanların lüks aracı Bugatti yeni modeli ile Yolları çıkmak için gün sayıyor. Elektrikli otomobillere bir de hız eklendiğinde bakın ortaya nasıl bir şaheser çıkıyor? 1985'ten bu yana en hızlılar arasında yer alan Bugatti elektrikli versiyonu için tarih verildi. İşte tüm detaylar…

Geçtiğimiz yıl otomotiv sektöründe en çok tartışılan konular arasında yer alan elektrikli otomobiller mi daha hızlı benzinli otomobiller mi sorusunun yanıtına net cevap geliyor. Dünyanın en hızlısı elektrikli versiyonuyla yollara düşüyor. İşte tüm detaylar…

90'LI YILLARA DAMGA VURDU

1985 yılında Otomotiv Endüstrisi hızlı bir yükseliş yaşadı. Bu tarihten bu yana araçlar yalnızca ulaşım için değil keyif içinde kullanılır bir hale geldi. 90'lı yıllara geldiğimizde Alman markalar peş peşe araç üretimi gerçekleştirirken herkesin aklını başından alan ilk modeller Mercedes'ten geldi.

bugatti-elektrikli.jpg

Bunun yanı sıra Ferrari ve Lamborghini gibi peş peşe araç modelleri gelirken seri üretimde olan en hızlı araç olarak sektöre giriş yapan Bugatti sınırlı sayıda araç üretimi ile herkesin odak noktası oldu. Markanın en dikkat çeken aracı Veyron olurken ardından Chiron modeli sektöre girdi. Veyron modelinde yer alan W16 motorun geliştirilmiş hali Chiron modelde yer alırken araç sektörüne Fransız ve Alman asıllı markalarda giriş yapmaya başladı.

BUGATTİ'DEN YENİ ARAÇ ALARMI

En hızlı araçlar en gözde araçlar haline gelirken “ Kim daha hızlı” kavgası da Gün geçtikçe artmaya başladı. 8 yılın ardından 2024 yılı içerisinde yeni model çıkaracağını duyuran Bugatti, yeni modelle ilgili tüm bilgileri sır gibi saklamaya devam ediyor. Geleneksel otomobil severleri mutlu edecek bir haber çok geçmeden geldi.

bugatti-elektirkli.jpg

Elektrikli bir üniteye sahip olacağı kesinleşmiş olan Bugatti'den ilk detaylar geldi. Araçta kullanılacak olan motorun Chiron’daki gibi w16 olmayacağı belirtilirken bunun yerine 8.3 litrelik ve 16, Lamborghini Revuelto’da kullanılan v12 veya Volkswagen’in tipik v8 motorlarından birinin kullanılması planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN