2.500 lira için tarih verdi! Herkes kuyumcuya koştu... Ünlü ekonomist: Altında depreme hazır olun

2.500 lira için tarih verdi! Herkes kuyumcuya koştu... Ünlü ekonomist: Altında depreme hazır olun

Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme! ABD Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı sonrası altın fiyatları sert düşüşe geçti. Gram altın 1.615 TL'ye kadar gerilerken çeyrek altın fiyatı ise 2.661 liraya kadar düşmüş durumda. Yaşanan sert düşüşler yatırımcıları tedirgin ederken 'Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi?' sorusu merak konusu oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 2.500 lira için tarih verdi! Rakamı duyan kuyumcuya koşuyor. Altında depreme hazır olun!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten flaş uyarı. Altın fiyatları kayıp üstüne kayıp yaşarken güncel altın fiyatları merak konusu oldu. Yatırımcılar 'Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? Altın alınır mı satılır mı?' sorularını araştırırken altın kahini İslam Memiş'ten beklenen uyarı geldi. Bu fırsatı kaçıran dizini döver. 2.500 lira için tarih verdi! Altında büyük depreme hazır olun. Rakamı gören kuyumcuya koşuyor. İşte İslam Memiş'in dikkat çeken uyarıları...

4 EKİM 2023 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gramı bugün bin 613 liradan geri alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise bin 614 lirada bulunuyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

Çeyrek altın 4 Ekim 2023 Çarşamba günü 2 bin 707 liradan geri alınırken, hafta sonu satış fiyatı ise 2 bin 753 lirada konumlanmış durumda.

hjjhjh-72.jpg

CUMHURİYET ALTINI KAÇ LİRA?

Yüksek miktarda alım yapanların tercihlerinden olan cumhuriyet altını ise bugün 11 bin 84 liradan geri alınırken, 11 bin 251 liradan da satışa sunuluyor.

ALTIN KAHİNİ TARİH VERİP UYARDI: ALTINDA DEPREME HAZIR OLUN!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram ve çeyrek altın fiyatlarında yaşanan düşüşleri yorumladı. 'Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi?' sorularını yanıtlayan Memiş, şunları söyledi:

"Borsa İstanbul 8490 puanda. Yüzde 1.87'lik değer artışı var. Yukarı yönlü hareketlerini devam ettiriyor. Bence giriş için uygun seviyeler değil. Ekim 15'ine kadar kendime süre tanıdım. 7500 altına sarkmadan kademeli alım yapmayacağım. Beklemeye devam ediyorum. Elimde TL ile giriş yapacaksam, euro, altın ve gümüş gibi emtialar sert geriledi. Orada maliyet düşüş olduğu için borsadak yükselişlere göre kar etme olasılığım yüksek. Halka arzlar devam ediyor. Bir fon oluşturulacak. Büyük ihtimalle emeklilik fonu olacak ve kıdem tazminatı fonu gibi değerlendirilecek. Bu da Borsa İstanbul'a destek verecek fonlar arasında. Borsayı uzun vadede desteklemeye devam edecektir.

2024 için Borsa İstanbul'da 15 bin puanı ifade ettim ancak ekim ayı içindeki düşüşler gerçekleşmeden giriş yapmayı düşünmüyorum. 7900, yukarıda 8500 aralığını takip edeceğim. Dolar kuru 27.43. Yavaş da olsa trend yukarı. Yıl sonundaki öngörümüzde değişiklik yok. Dövizle ticaretle yapanların 2024 yılında 30 lira gündeme gelecektir. 45 lira seviyesi de sürpriz olmayacaktır. Euro dolar paritesi dolar endeksindeki hızlı yükselişle birlikte doların karşısındaki tüm yatırım araçlarında sert düşüşler var.

hjhjhj-2023-10-04t141816-736.jpg

2.500 TL İÇİN TARİH VERDİ

Ons altın 1834'te. 7 ayın en düşük seviyesinde. Yeni bir trend oluşumu görüyoruz. 1800-1880 dolar aralığı yeni bant aralığı. Yıl sonunda 2000 üzerinde ataklar beklemeye devam ediyorum. 2024 yılında 2350 dolara kadar yükselecek bir ons altım bekliyorum. O yüzden ons altındaki düşüşler alım fırsatı. Dünyadaki merkez bankalarının da altın rezervini artırmak için fırsatı oldu bu düşüşlerle. Eline yeni dolar geçen, ons altındaki bu seviyeleri ve önümüzdeki 14 günü fırsat olarak değerlendirmeli.

Gram altın TL serbest piyasalarda 1660-1670 lira. 50 liralık makas var. Bunu yatırımcılar göz önünde bulundurmalı. Bant aralığımız 1650-1700 lira olduğu. 1700 altındaki rakamsal değerler, eline yeni TL geçen, altın borcu olan arkadaşlara iyi fırsatlar sunuyor. Düşüşler kalıcı değil. Yıl sonuyla alakalı öngörümde bir değişiklik yok. 2024 yılı sonu öngörüm 2500 lira."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN