Yapılan araştırma ortaya çıkardı: Modifiye araç psikopatlık belirtisi

Yapılan araştırma ortaya çıkardı: Modifiye araç psikopatlık belirtisi

Yeni bir araştırma, modifiye edilmiş ve yüksek sesle gürültü çıkaran arabaları seven kişilerin psikopat olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Gürültülü arabalar şehir hayatının kaçınılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Western Üniversitesi'nden bir psikoloji profesörü olan Julie Aitken Schermer, bu konuda dikkat çekici bir araştırma yürüttü. Çoğunluğu erkek olan 529 genç üzerinde gerçekleştirilen çalışma, modifiye edilmiş gürültülü arabaların sürücülerinin psikolojik özelliklerini mercek altına aldı.

Profesör Schermer, Canadian Broadcasting Company ile yaptığı röportajda, sokaklarda sık sık karşılaştığı gürültülü araçlar ve bunların hem insanlar hem de hayvanlar üzerindeki etkileri hakkında konuştu. Schermer, "Her gün bu tür araçlarla karşılaşıyoruz ve bu durum hem beni hem de köpeğimi irkiltiyor. Aynı şekilde, ağaçlardaki kuşların ve yerdeki sincapların kaçtığını gözlemliyorum" dedi.

MODİFİYE ARAÇ SEVİYORSANIZ PSİKOPAT OLABİLİRSİNİZ

Araştırmanın bulgularına göre, bu tür araçlara olan ilgi, erkek olma, psikopati ve sadizme yatkınlık ile ilişkilendiriliyor. Schermer, "Bu durum, başkalarının duygularına ve tepkilerine karşı duyarsız bir umursamazlık gibi görünüyor. Bu psikopatlıktır ve bu kişiler, muhtemelen insanların ve hayvanların verdiği tepkileri izlemekten keyif alıyor" şeklinde konuştu.

Gürültülü araçların yol açtığı rahatsızlık düzeyi o kadar yüksek ki, bu soruna çözüm bulmak amacıyla New York gibi şehirler, düşüncesiz sürücülere karşı özel gürültü kameraları yerleştirme yoluna gitti. Bu kameralar, aşırı ses çıkaran araçları tespit ederek, ilgili yasal işlemlerin yapılmasını sağlıyor.

Profesör Schermer, gürültücü araba tutkunlarının hepsinin "tehlikeli bir suçlu" olarak nitelendirilemeyeceğini vurgularken, bu kişilik profilinin aynı zamanda yasa dışı faaliyetlerde bulunan kundakçıların kişilik özellikleriyle benzerlik gösterdiğine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN