2021’de THY filosu genişledi, 128 ülke 328 noktaya uçuş yapıldı

2021’de THY filosu genişledi, 128 ülke 328 noktaya uçuş yapıldı

Türk Hava Yolları 2021 yılında 40,5 Milyon yolcuya hizmet verirken, uçak filosunu 373’e çıkarttığını açıkladı. Dünyada en çok noktaya uçan hava yolu şirketi unvanını koruyan THY, geçtiğimiz yılda da 128 ülke 328 noktaya uçuş yaptığını belirtti.

2020 senesinde tüm havacılık sektörünü etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle tüm havayolu şirketleri ile birlikte THY’de kademeli olarak askıya almak zorunda kalmıştı. 2021 yılında yaptığı çalışmalar ve gerçekleştirdiği uçuşlarla beraber THY büyüme ivmesini yakaladı. 2021 yılında Avrupa’ya uçuş sayısını arttırıp ilk sıraya yükselen THY, Turkish Cargo ile de adını hava kargo taşıyıcıları arasında dünyada ilk beşe yazdırdı. Turkish Kargo özellikle pandemi döneminde yaptığı operasyonlar ile pazar payını yüzde 5’in üzerine taşıdı.

KARGOLAR YOLCU UÇAKLARI İLE TAŞINDI

Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın aldığı kararla, havacılığı derinden etkileyen pandemi döneminde park pozisyonuna çekilen uçaklar, kargo talebini karşılamak için kullanılarak THY’nin diğer hava yolları gibi ekonomik yönden düşüşe geçmesi engellenmiş olup ekonomik durumu güvence altına alındı. Ayrıca koronavirüs aşılarının bulunmasıyla beraber Turkish Cargo dünyanın dört bir yanına taşıyarak küresel salgının kontrol altına alınmasında büyük bir rol oynadı.

40,5 MİLYON YOLCU THY İLE UÇTU

İlker Aycı, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürdüğü 7 yıllık görev süresinde hem uçak filosunu hem de yolcu sayısını artırdı. Havayolu şirketi, 2014 yılında 261 uçakla 108 ülkede 261 noktaya uçuş yaparken bu sayı 2021 yılında 373 uçakla 128 ülkede 328 noktaya çıktı. Havayolu şirketi 2021 yılı 11 aylık dönemde 40,5 milyon yolcuya hizmet verdiğini açıkladı.

JAPONYA DEVLET NİŞANI İLKER AYCI’YA VERİLDİ

2021 senesinde ciddi bir başarı ivmesi kazanan THY, Havayolu Yolcu Deneyimi Derneği (APEX) tarafından gerçekleştirilen "APEX Health Safety" değerlendirmesinde en yüksek statü olan 'Diamond' seviyesinde sınıflandırıldı. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ise, CEO Yaşam Boyu Başarı ödülüne layık görüldü. Aycı’ya ayrıca Japonya İmparatoru tarafından devlet nişanı takdim edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN