2024’ten itibaren Oyak Renault fabrikasında üretilecek: Duster Bursa’ya döndü

2024’ten itibaren Oyak Renault fabrikasında üretilecek: Duster Bursa’ya döndü

Dacia’nın Türkiye’deki 13 yıllık Duster serisinde sona gelindi. 2024 itibarıyla Türkiye’de Renault Duster olarak satışa çıkacak olan model aynı zamanda Bursa’da üretilecek. Yılın ikinci çeyreğinde Renault Duster olarak pazarda boy gösterecek olan araç, dizel, benzinli ve hibrit olarak satışa sunulacak. 2027’ye kadar 400 milyon euroluk yatırımla Oyak-Renault Bursa’da 3 modelin daha üretimini üstlenecek.

ALİ YILDIRIM

Türkiye pazarında kısa sürede büyük dikkat çeken Dacia Duster ile oldukça başarılı bir satış grafiğine ulaştı. 2010 yılından bu yana pazardaki varlığını sürdüren marka, şimdi yepyeni bir platformla tüketicilerin karşısında çıkıyor. Türkiye’de yaklaşık 13 yıldır pazarda Dacia olarak boy gösteren Duster, 2024 ile birlikte Renault Duster olarak ortaya çıkıyor.

whatsapp-image-2023-12-08-at-00-26-59-1.jpeg

Bursa’da Oyak-Renault fabrikasında üretilecek olan model, aynı zamanda Türkiye’de de Renault markası altında satılacak. Toplamda fabrikaya 400 milyon euroluk bir yatırım gerçekleşecek. Dacia modelleri de yine farklı versiyonlarla satışı sürecek. Fakat 2024 ile birlikte Duster olmayacak. 2027 yılına kadar Renault Group ile Türkiye’de Oyak Fabrikası’nda 4 farklı model olacak. Bunlardan biri Duster olurken, diğer 3 seçenek de SUV modeller olmaya devam edecek.

ew.jpg

Renault CEO’su Fabrice Cambolive (solda) Ali Yıldırım’a açıklamalarda bulundu

İstanbul’da gerçekleşen bir toplantıda sorularımızı cevaplayan Renault CEO’su Fabrice Cambolive “Türkiye bizim için stratejik bir pazar. Burada 50 yıllık bir markayız. Bugüne kadar Oyak Renault ortaklığıyla 7.5 milyon adet araç ürettik. 8 yeni model için 3 milyar euro yatıracağız. Ve bunları Türkiye dahil 5 bölgede üreteceğiz. Satışların 3’te 1’i hibrit olacak. Artık sadece Avrupa pazarı değil farklı bölgelere de Türkiye üzerinden açılacağız” dedi.

Bugün itibarıyla biri Türkiye olmak üzere toplamda 2 fabrikada Duster üretimi var. Modelin hibrit versiyonu da Türkiye pazarına girecek. Bu yüzden Cambolive “Türkiye’yi bir üretim ve ihracat üssü haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

4 YENİ MODEL OLACAK DUSTER İKİNCİ YARIDA SATILACAK

Renault Duster üretimi için düğmeye basıldı. Bu süreçte aynı zamanda hibrit motorlu seçenek de gelecek. Tabi hibrit motorla birlikte otomatik versiyon da satışa sunulacak. Türkiye’de üretim yapılacak olan 4 modelin 3’ü SUV olacak. Aynı zamanda Türkiye’de de yeni hibrit motor üretimi de gerçekleşecek. Yeni C-SUV modeli Bursa’dan 50 ülkeye ihraç edilecek.

vcdsf.jpg

Berk Çağdaş

‘YENİ SATIŞ REKORLARINA İMZA ATACAĞIZ’

MAİS A.Ş. CEO’su Dr. Berk Çağdaş “Bugün, 2024 yılından itibaren Türkiye’de yerlileştirmeyi planladığımız 3 SUV arasından ilki olacak Yeni Renault Duster’ı duyurmak istiyorum. Yeni Renault Duster’ın, Duster modelinin başarı hikayesini sürdüreceğine eminim. Gerçek bir ikon olan Duster, kariyerinin 13 yılı aşkın süresinde dünya çapında büyük bir başarı elde etti. Duster ve yeni SUV’larla birlikte, Renault markası tam bir SUV yelpazesine sahip olacak. Türkiye’deki otomotiv pazarında lider olma taahhüdümüzü çeşitli, yerel üretim ve elektrikli araçlar sunarak teyit ediyoruz” dedi.

5 METREYE KADAR ÜRETİM PLATFORMU

Renault Group Türkiye CEO’su Jan Ptacek “Verimli bir sanayi merkezi inşa etmek için Bursa fabrikamızın endüstriyel varlığı büyük önem taşıyor. Renault Group’un yeni modüler platformunun 2026 yılına kadar Bursa fabrikamızda devreye alınmasıyla, bir adım daha ileriye gidiyoruz. Toplam uzunluğu 4 ile 5 metre arasında değişen araç yelpazesi, 2.6’dan neredeyse 3 metreye kadar dört farklı dingil mesafesi uzunluğu olanağı sunuyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN