60 KPSS puanı olanın TCDD’de işi hazır! Dev alım için yeni çağrı: İŞKUR’dan başvuran işi kapacak

60 KPSS puanı olanın TCDD’de işi hazır! Dev alım için yeni çağrı: İŞKUR’dan başvuran işi kapacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), önlisans ve lisans mezunu yüzlerce kişi alacak. Başvuru şartlarını paylaşan kurumun alımı için başvurular İŞKUR sisteminden yapılacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilan kapsamında, TCDD 199 tren makinisti alımı yapacak. Başvuruda bulunacak adayların KPSS sınavından minimum 60 puan almış olması gerekiyor.

TCDD ALIMLARININ YAPILACAĞI İLLER

1 İstanbul, 1 Sivas, 1 Elazığ, 1 Niğde, 17 Edirne, 3 Kocaeli, 5 Karabük, 17 Yozgat, 3 Kayseri, 4 Kırıkkale, 11 Çankırı, 20 İzmir, 2 Uşak, 23 Kars, 21 Sivas, 46 Malatya, 1 Elazığ, 3 Van, 4 Niğde, 12 Kütahya, 13 İstanbul

İŞÇİ MAKİNİST ADAYLAR;

  1. Adaylar yapılacak sözlü sınavda sınav kurul üyelerince; sınava giren adaylar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Puanlamanın 50 puanlık kısmı adayın fiziki yeterliliğinin, ifade becerisinin, uygulama yapıldığı takdirde pratik bilgisinin değerlendirildiği “BECERİ” alanından, kalan 50 puanlık kısmı ise adayın teorik bilgisi, iş deneyimi, kavrama bilgisinin ölçüldüğü “MESLEKİ YETERLİLİK” alanından oluşur. Değerlendirme neticesinde toplam 60 puan altında kalan adaylar başarısız sayılır. TCDD Taşımacılık A.Ş. Bünyesinde İşçi Makinist alım başvurusu ve mülakatta MYK (Tren Makinisti Seviye 4) Sınav Puanı ölçüt alınacak olup puanların eşit olması halinde KPSS Puanı dikkate alınacaktır. 2- 7 yıl içerisinde isteği ile işten ayrılan veya 4857 sayılı iş kanununun 25. maddesinin 2. fıkrasına göre sözleşmesi feshedilenlerden, TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından verilen eğitim, kurs ve staj programları süresince aldığı ücretler ve bu sürelerde yapılan eğitim kurs ve staj giderlerinin ½ ’ü oranında tazminat talep edilir. 3- İşe başladıktan sonra 2 yıl içerisinde, sağlık durumu atandığı unvanda işçi olarak çalışmaya elverişli olmadığı sağlık kurulu raporu ile belirlenenlerin sözleşmelerini feshetmeye veya sanatsız işçi kadrolarına atamaya TCDD Taşımacılık A.Ş. yetkilidir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Lisans ve önlisans mezunu adaylardan yapılacak alımlar kapsamında adayların 2022 yılı KPSS önlisans P93 ile lisans P3 puan türünden minimum 60 puan alması gerekiyor. Ayrıca alımlar 18-40 yaş aralığında yapılacak.

tcdd-personel-alimi-1.jpg

İSTENEN BELGELER NELERDİR?

  • 1 tane nüfus cüzdanı fotokopisi
  • 1 tane öğrenim belgesi (Diploma fotokopisi ya da mezuniyet belgesinin fotokopisi)
  • 1 tane askerlik durum belgesi
  • T.C kimlik numarası yazılı Adli Sicil Kaydı
  • www.tcddtasimacilik.gov.tr ‘de yayınlanacak İş Talep Bilgi Formu
  • www.tcddtasimacilik.gov.tr’de yayınlanacak Başvuru Formu
  • Tren makinisti ehliyeti
  • 03.11.2022 tarihli açıklamalı KPSS sonuç belgesi

BAŞVURU TARİHLERİ

TCDD personel alımı başvuru işlemleri 22.12.2023 tarihine kadar İŞKUR resmi web sitesi üzerinden yapılacak. Adayların Tren Makinisti kursu almış olması ve Tren Makinisti Ehliyetinin bulunması zorunluluğu vardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN