92 şubesi bulunan market zinciri iflas bayraklarını çekmek üzere! Yüzyılın rekoru: 15 bin kişinin ekmek kapısı artık kapanıyor…

92 şubesi bulunan market zinciri iflas bayraklarını çekmek üzere! Yüzyılın rekoru: 15 bin kişinin ekmek kapısı artık kapanıyor…

O market zinciri iflasın eşiğine kadar geldi. 92 şubesi bulunan market iflas bayraklarını çekmek üzere. İflasın gerçekleşmesiyle birlikte 15 bin kişinin ekmek kapısı da kapanacak. İşte detaylar…

Almanya’nın en büyük market zincirleri arasında yer alan Galeria Karstadt, geride bıraktığımız 4 yılda 3. Defa iflas başvurusu yaptı. Avusturya, Almanya, İsviçre gibi ülkelerdeki büyük alışveriş merkezleri ile çeşitli yüksek profilli projeleri olan iş insanı Rene Benko’nun kurduğu Signa şirketinin, 2023 Kasım ayında 5 milyar avrodan fazla borç ile iflas başvurusu yapmasından sonra Galeria Karstadt iflası şok üstüne şok etkisi yarattı.

BÖYLE BÜYÜK BİR İFLAS GÖRÜLMEDİ

Signa’nın iflası, Avusturya ekonomisinin tarihinde kaydedilen en büyük iflas olayı oldu. Bu iflas, özellikle Almanya başta olacak şekilde Avrupa’da emlak sektöründe uzun yıllardır süren düşük faiz oranları ile yüksek talep döneminin tersine dönmesiyle ortaya çıktı. Son zamanlarda faizlerdeki artış, maliyetlerin keskin yükselişi, finansmanın kısıtlanması ve anlaşmaların durması gibi etkenler, gayrimenkul geliştiricilerinin iflasına yol açtı.

galeria-market-iflas-etti-1.jpg

ÜÇÜNCÜ BAŞVURUSU

Market zinciri, birkaç sene önce Karstadt ile Kaufhof’un birleşimi ile ortaya çıkmıştı. Galeria, ilk iflas başvurusunu 2020 Nisan’da yapmış bu başvuru sonrasında 49 mağazasını kapatarak 4.000 kişinin işsiz kalmasına neden olmuştu.

Şirket bu süreçte, ortalama 700 milyon avro kamu yardımı aldı. 2022 Ekim’de enerji fiyatlarında yaşanan hızlı artış, yüksek enflasyon ve zayıf tüketici talebinden dolayı tekrar iflas başvurusu yaptı.

Şirket yaşadığı zorlu süreç sonrasında mağazaların devriyle ilgili potansiyel yatırımcılar ile görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN