ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın kritik isimlerine yaptırım açıkladı

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın kritik isimlerine yaptırım açıkladı

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın 12 üyesine ve daha önce yaptırım uyguladığı Sözcü Peskov'un 3 aile üyesine yaptırım açıkladı.

ABD, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın olanlar üzerindeki baskıyı artırdı. ABD Hazine Bakanlığı, VTB Bank yönetim kurulu, Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın 12 üyesi ve Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'un aile üyelerine yaptırım uyguladı.

Duma'nın yaptırım uygulanan 12 üyesinin içinde Rusya Güvenlik Konseyi üyesi Vyacheslav Victorovich de var.

Toplam serveti 9.3 milyar dolar olan Rus oligark Viktor Vekselberg de yaptırım uygulanan kişilerden.

Hazine Bakanı Janet L. Yellen, “Hazine, Putin'in haksız ve sebepsiz savaşından Rus yetkilileri sorumlu tutmaya devam ediyor. Bugünün eylemleri, tüm Rus seçkinlerinin ekonomik çıkarları için kilit öneme sahip ürünlerin ticaretini yasaklayarak ciddi şekilde zarar görmüş Rus ekonomisini daha da izole ediyor” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN