Af Geliyor... Borcu Olanlar Dikkat! O Rakamın Altı Hemen Silinecek

Af Geliyor... Borcu Olanlar Dikkat! O Rakamın Altı Hemen Silinecek

Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanları yakından ilgilendiren gelişme Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde. Torba kanun teklifine konan düzenleme ile GSS borcu olanların borçlarının belli bir kısmı silinirken belli bir rakamın altında olanların borçlarının da tamamı silinecek.

Yüz binlerce insanın beklediği af torba tasarı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldi. Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının bir kısmının affı ile ilgili çalışmalar tamamlandı ve torba kanun teklifinin içine konarak Meclis'e gönderildi. Torba kanundaki teklife göre Genel Sağlık Sigortası prim borçları belli bir rakamın altında olanların tamamına üstündekilerinde belli şartlarla büyük bir kısmına af geliyor. İşte TBMM'ye gelen torba kanun teklifindeki Genel Sağlık Sigortası prim borçları ile ilgili tüm ayrıntılar...

GENEL SAĞLIK SİĞO0RTASI PRİM BORÇLARINA AF GELİYOR...

Bugün sağlık çalışanlarının özlük ve mali haklarını iyileştirmek için yapılan düzenlemenin yer aldığı sağlık torba kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderildi. TCBMM'ye gelen sağlık torba kanun teklifi ile Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları'nın bir kısmı silinecek. Borcun kalan kısmı için de ödeme kolaylığı sağlanacak. Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları nedeniyle yüzbinlerce kişi sağlık kuruluşlarından yararlanamıyordu.

para-sgk-prim-borcu.jpg

SAĞLIK SİGORTASI BORCU OLANLAR İÇİN 31 ARALIK TARİHİNE KADAR ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLANACAK

Sağlık Sigortasında borçları olanlar devlet hastanelerinde muayene olamıyordu. Borcundan dolayı sağlık sigortasından yararlanamayan yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçer geçmez yasallaşacak. Torba kanundaki kanun teklifinin yasalaştığı tarihten itibaren 1 yıl içinde Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları'nın yüzde 50'sinin peşin olarak ödenmesi ya da taksitle ödenmesi halinde geriye kalan Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları'nın yüzde 50'si kadar olan borç silinecek.

para.jpg

SAĞLIK SİGORTASI BORCU 5 BİN LİRA VE ALTI OLANLAR HEMEN SİLİNECEK

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilen sağlık torba kanun teklifinde yer alan Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını bir kısmının silinmesi ile ilgili tasarıda bu kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte sağlık sigortası prim borcu 5 bin liranın altında ise borcun tamamı silinecek. Borcun yarısının 5 bin TL'nin altında olması durumunda ise 5 bin TL'nin tamamı silinecek geri kalan kısım ise tahsil edilecek. Borcunu peşin ödeyenler hakkındaki davalar düşecek, taksitle ödemek isteyenler için ödeme bitince davalar düşecek. Borçlarını ödeyenler yeniden sağlık sigortasından yararlanmaya devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN