Dolarla İşlem Yapacaklar Dikkat! Yeni Dolar Kararı Resmi Gazete'de, İşte Ayrıntılar

Dolarla İşlem Yapacaklar Dikkat! Yeni Dolar Kararı Resmi Gazete'de, İşte Ayrıntılar

Dolar bozduracak ve ya dolar alacakları yakından ilgilendiren döviz kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Her türlü döviz işleminde vergi kimlik numarası tespiti için gerekli tutarlar değiştirildi. Ayrıca Resmi Gazete'de yer alan yeni değişikliğe göre banka ve finans kurumlarınca suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi amacıyla kimlik tespiti gerektiren para transferindeki sınır da değiştirildi.

16 Haziran Perşembe günü yayınlanan Resmi Gazete'de döviz ile işlem yapacakları yakından ilgilendiren bir karar yer alıyor. Özelikle dolar bozduracak ve ya alacak kişileri yakından ilgilendiren gelişme de kimlik tespiti için gerekli olan dolar tutarındaki rakamlarda değişikliğe gidildi. Yine bugün ki Resmi Gazete'de terör örgütlerinin finansmanı içinde yeni bir karar yayımlandı. İşte dövizle işlem yapacakları yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN FİNANSMANINI ÖNLEMEK İÇİN GETİRİLEN TEDBİR

Dün gece yayımlanan Resmi Gazete'de suç yolu ile elde edilen gelirlerinin aklanmasının ve terörün ve ya terör örgütlerinin finansmanının önlenmesine dair tedbirler hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik kararına göre suç yolu ile elde edilen gelirlerin aklanmasının önlenmesi amacı ile finans kurumları ve özel bankalarca yapılan para transferlerinde kimlik tespiti için gerekli olan para tutarında değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliğe göre kimlik tespiti gerektiren para transferlerinde sınır 75 bin liradan 85 bin liraya çıkarıldı. Değişiklik kararından önce ise para transferlerinde sınır 75 bin liraydı. Yani para transferinde kimlik tespitindeki sınır 10 bin lira arttırıldı.

dolar.jpg

HÜKÜMLÜ KİŞİLER VE YA KURULUŞLAR İLE İLGİLİDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Ayrıca bugünkü Resmi Gazete'de hükümlü olarak tanınan kişiler ve ya kuruluşların para transferlerindeki şartlarda da değişikliğe gidildi. Yapılan düzenleme ile bankalara ve finans kuruluşlarına yükümlü olarak tanımlanan kişi ve kuruluşlarca yapılan herhangi bir işlem tutarı ya da birbiriyle bağlantılı birden fazla işlemin toplam tutarı söz konusu tutar üzerinde olduğunda müşterileri adına veya hesabına hareket edenlerin kimliğini tespit etme ve işlemin gerçek faydalanıcısının ortaya çıkarılması için gerekli tedbirleri alma zorunluluğu getirildi.

dolar-resmi-gazete.jpg

DOLAR ALANA YA DA BOZDURANA 5 BİN DOLAR SINIRI

16 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan değişiklik tebliğine göre yurt içi ya da yurt dışı posta merkezleri, Türk parası kıymetini koruma hakkında karar kapsamında kurulmuş yetkili müesseselerce ve ya özel finans kurumları ile özel bankalarca yapılan döviz alım satım işlemlerinde vergi kimlik numarası tespiti için gerekli olan tutar miktarı 5 bin dolara çıkarıldı. Daha önce döviz alım satımı gibi işlemlerde gerekli olan vergi kimlik numarası tespiti 3 bin dolar ile sınırlıydı. Dün akşam yapılan düzenleme ile vergi kimlik numarası tespitinde sınır 2 bin dolar daha arttırılmış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN