Akaryakıt fiyatları düşecek mi? EPGİS açıkladı

Akaryakıt fiyatları düşecek mi? EPGİS açıkladı

EPDK'nın, dövizdeki düşüş sebebiyle akaryakıt zamlarının iptal edildiğini duyurmasının ardından bir açıklama da EPGİS'ten geldi. EPGİS Başkanı Aktaş, "Hesaplamalarımıza göre akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda yansıyacak ciddi bir düşüş bekliyoruz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) piyasa koşullarına uygun olmayan faiz indirimleriyle birlikte art arda rekor kıran döviz kuru dün akşam uluslararası piyasalarda sert düşüşler yaşadı.

Haftanın ilk gününde 18 liranın üzerine çıkarak yeni rekorlar kıran dolar/TL kuru 11 seviyelerine kadar geriledi. Euro ise son işlem gününde 18,45 TL’den işlem görürken 20,30’un üstüne çıkmıştı.

AKARYAKIT ZAMLARI İPTAL

Dövizdeki düşüşün ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) da akaryakıt zamlarının iptal edildiğini duyurmuştu. EPDK’nın açıklamasında "Dövizde yaşanan düşüş en kısa sürede pompa fiyatlarına da yansıyacaktır" ifadesi kullanıldı.

'FİYATLARDA CİDDİ DÜŞÜŞ BEKLİYORUZ'

Enerji sektörü temsilcileri de döviz kurlarında başlayan düşüşün akaryakıt fiyatlarına olumlu yansıyacağını belirtti.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, "Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından hesaplamalarımıza göre akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda yansıyacak ciddi bir düşüş bekliyoruz" dedi.

BU HAFTA İNDİRİM BEKLENİYOR

Aktaş, kurdaki düşüş nedeniyle bu hafta içinde benzin, motorin ve LPG ürünlerinin tamamına yansıyacak bir indirim beklendiğini söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, döviz kurunda yaşanan düşüşe bağlı olarak akaryakıt fiyatlarına dün geceden itibaren yansıyacak artışların durdurulduğunu açıklamıştı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bakanlar Toplantısı sonrası ‘yeni ekonomik tedbirler’i duyurduğunu ifade ederek şunları kaydetmişti:

“İnsanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN