Akaryakıt zamları üreticinin belini büktü: Türkiye’nin bu şekilde tarım ve hayvancılık yapması mümkün değil

Geçtiğimiz mayıs ayındaki genel seçimlerin ardından akaryakıta gelen ardı arkası kesilmeyen zamlar, üreticinin belini bükmeye devam ediyor. Edirneli üretici Erdal Akgün, son olarak motorine gelen zamma tepki göstererek, Türkiye'de bu şartlarda tarım ve hayvancılığın yapılamayacağını belirtti. Zamlardan hem çiftçinin hem de Türkiye'nin zarar göreceğini ifade eden Akgün, "En kısa zamanda bu zamların önüne geçilip çiftçiyi kurtarmanın yollarını araması lazım, devletimizi idare eden insanların" dedi

Motorinin litre fiyatı son yapılan 2 lira 56 kuruşluk zamla birlikte 45 lirayı aşarak rekor kırdı. Doğrudan taşımacılık sektörünü etkileyen bu zamlar, tarım ürünlerindeki maliyetin artmasına neden oldu.

Edirneli üretici Erdal Akgün, yaptığı açıklamada, mazotun satış fiyatının 45 lirayı aştığını, ürecinin zor duruma düştüğünü ifade etti. Tarımla uğraşanlara uygun fiyata mazot verilmesi gerektiğini dile getiren Akgün, mazot zamlarının önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.

'VERİMİ ARTIRMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL'

Akgün, şunları söyledi:

“Bizim ürettiğimiz yüzde 20-25 yıllık artış olduğu dönemde geçen yıl mazotu 21-22 liraya alırken bugün 45 liraya mazot almak artık imkansız hale gelmiştir. Bunda hem çiftçiler hem de ülkemizin zarar göreceği kanaatindeyiz. Mutlaka bu işin önüne geçilmeli. Bu şartlarda gün gelecek bizler günde bir tondan fazla mazot harcadığımız günler olacak. Bu işin altından kalkılması mümkün değildir. Bir an önce tarım mazotu mutlaka olmalı. Recep Tayyip Erdoğan ilk iktidara geldiği zamanlar muhalefet yaparken bu şartlarda çiftçiliğin yapılamayacağını mutlaka tarım mazotu olması gerektiğini söylemişti. Ama 22 yıldan beri tarım ve hayvancılığın üzerinde maalesef bizleri Avrupa Birliği ülkelerine yenik düşürdüler. Türkiye’nin bu şekilde tarım ve hayvancılık yapması mümkün değildir. Hem hayvancılığı vurdu hem de tarımı vurdu. Verimi arttırmamız artık mümkün değildir. En kısa zamanda bu zamların önüne geçilip çiftçiyi kurtarmanın yollarını araması lazım, devletimizi idare eden insanların.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN