Akaryakıta dev zam yolda! Araç sahipleri aldıkları bu haberle yıkıldı: Böyle bir zammı kimse beklemiyordu

Akaryakıta dev zam yolda! Araç sahipleri aldıkları bu haberle yıkıldı: Böyle bir zammı kimse beklemiyordu

Son dakika haberi... Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Geçtiğimiz hafta benzin ve motorine peş peşe zam gelirken vatandaşlar 'Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı?' sorusunu araştırıyor. Gelen son dakika bilgisine göre, akaryakıta dev zam geliyor! Araç sahipleri bu haberle yıkılacak. Öyle bir zam geliyor ki sürücülere kontak kapattırır. İşte 15 Mart 2023 güncel benzin ve motorin fiyatları...

Brent petrolde yaşanan yükselişle birlikte benzin ve motorine peş peşe zam gelmişti. Gelen zamlar fiyatlarda değişikliğe neden olurken vatandaşlar 'Benzin ve motorine zam ya da indirim haberi var mı?' sorusunu araştırıyor. Gelen son dakika bilgisi ise araç sahiplerini yıktı. Akaryakıt fiyatlarına dev zam geliyor! Depoları bu tarihten önce fulleyin. Peki 15 Mart 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? Benzin ve motorin fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? 1 litre benzin kaç TL? İşte il il güncel akaryakıt fiyatları...

SON DAKİKA: AKARYAKIT FİYATLARINDA DEV ZAM GELİYOR!

Petrol fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri yakından takip edilirken Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman'ın yaptığı açıklamalar küresel piyasalarda tedirginliğe neden oldu. Abdulaziz bin Selman, ülkesinin petrol ihracatına tavan fiyat uygulama olasılığının olduğunu belirterek "Tedariklerimize bunu uygulayan hiçbir ülkeye petrol satmayacağız" açıklamasında bulundu. Açıklamalarının devamında ülkesinin petrol üretimini azaltacağını söyleyen Bin Selman, "Diğer ülkeler de aynı uygulamayı yaparlarsa şaşırmam" ifadeleri kullandı.

fggfgff-1.jpg

Yapılan açıklama küresel piyasalarda tedirginliğe neden olurken uzmanlar bu açıklamanın benzin ve motorine zam olarak yansımasını beklediklerini ifade etti.

"PİYASADA İSTİKRARSIZLIĞA NEDEN OLUR"

Ülkesinin petrol ihracatına tavan fiyat uygulama olasılığının olduğunu belirten Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, şunları kaydetti:

"Tedariklerimize bunu uygulayan hiçbir ülkeye petrol satmayacağız. Bu tür politikalar, netlik ve istikrara büyük ihtiyaç duyulan bir zamanda yeni riskler ve daha fazla belirsizlik getiriyor. Bu tür politikaların kaçınılmaz olarak piyasa istikrarsızlığını ve dalgalanmaları artıracağını yeniden vurguluyorum."

15 MART 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Gelen zam haberi sonrası vatandaşlar güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki 15 Mart 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? Bugün benzin ve motorin fiyatları kaç TL oldu? İşte 15 Mart Çarşamba il il güncel akaryakıt fiyatları;

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYAT LİSTESİ

  • İstanbul Anadolu Yakası benzin litre fiyatı: 20,45 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası motorin litre fiyatı: 20,85 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası benzin litre fiyatı: 20,50 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası motorin litre fiyatı: 20,90 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYAT LİSTESİ

  • Ankara Benzin litre fiyatı: 20,88 TL
  • Ankara Motorin litre fiyatı: 21,33 TL

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYAT LİSTESİ

  • İzmir Benzin litre fiyatı: 20,81 TL
  • İzmir Motorin litre fiyatı: 21,39 TL

fggff-1.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN