Akaryakıta isyan ettiren zam! Pompa fiyatını gören araç sahipleri şok oldu: Bu kez kimseye çaktırmadılar

Akaryakıta isyan ettiren zam! Pompa fiyatını gören araç sahipleri şok oldu: Bu kez kimseye çaktırmadılar

Akaryakıt fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde benzini litresine zam gelmiş ve fiyatlar yeniden değişmişti. Brent petrolde yaşanan düşüşe rağmen artan akaryakıt fiyatları sürücüler tarafından merak edilirken gelen haber araç sahiplerini şoke etti. Akaryakıta isyan ettiren zam! Pompa fiyatları yeniden değişti. Üst üste 5 kez zam yapıldı! İşte 28 Mart 2023 Salı günü güncel benzin ve motorin fiyatları...

Brent petrolde yaşanan değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde benzinin litresine 81 kuruşluk zam yapılmıştı. Gelen zamla tabelalar yeniden değişirken bir zam haberi daha geldi. Akaryakıta isyan ettiren zam! Pompa fiyatlarını gören araç sahipleri şoke oldu. Kimse çaktırmadan gizli zam yaptılar. Üst üste 5 kez zam yapıldı. Peki 28 Mart 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? Akaryakıt fiyatlarına zam ya da indirim haberi geldi mi? 1 litre benzin kaç TL? İşte il il güncel akaryakıt fiyatları...

SON DAKİKA: AKARYAKIT FİYATLARINDA GÖRÜLMEMİŞ ZAM

Brent petrol varil fiyatındaki değişikliklerle birlikte akaryakıt fiyatları değişmeye devam ederken sürücüleri isyan ettiren zam haberi geldi. HalkTV yazarı Olcay Dilek, uygulanan gizli zamları ifşa etti. Sektörde 'Gizli zam' uygulandığını ifade eden Dilek, yazısında şunları söyledi:

"Akaryakıta, "gizli" zam uygulaması devam ediyor. Bu ay içinde benzine, kamuoyuna açıklanmadan 6 farklı tarihte 2 ya da 3 kuruşluk zamlar yapıldı. Bu zamlarla benzin fiyatı, 14 kuruş düzeyinde artış kaydetti. Motorine de aynı dönemde 5 kez zam yapıldı. Akaryakıt fiyatları, Brent petrol ve dolar kurundaki yukarı yönlü hareket nedeniyle dalgalanıyor. 17 Mart'ta 72 dolar düzeyinde olan Brent petrol, halen 78 kuruştan işlem görüyor. Müdahalelerle belli bir süre 18 TL 95 kuruşta tutulan dolar kuru da 19 TL 10 kuruşa kadar çıktı."

hghggh-27.jpg

POMPA FİYATINI GÖREN SÜRÜCÜLER ŞOK OLDU

Akaryakıt fiyatlarında gizli zamların devam ettiğini ifade eden Dilek, motorine 5 kez zam yapıldığını ifade etti. Zamların halen devam ettiğini belirten Dilek, şunları söyledi:

"Akaryakıta, kamuoyuna açıklanmadan da zam yapılıyor. Sektörde, "gizli" zam olarak anılan bu artışlar, akaryakıt dağıtım şirketlerinin ve bayilerin sattıkları her litre benzin ve motorinden aldıkları payı büyütüyor.

hghghg-59.jpg

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre bu ay içinde benzine, kamuoyuna açıklanmadan değişik tarihlerde 6 kez 2 ya da 3'er kuruşluk zam yapıldı. Bu çerçevede yapılan artış tutarı, 14 kuruşu buldu. Motorine de aynı şekilde zam yapıldı. Kaynaklar, motorine aynı dönemde 5 kez (en yükseği 21 Mart'ı 22 Mart'a bağlayan gece 5 kuruş) zam yapıldığını söyledi."

28 MART 2023 SALI GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 21.35 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 20.48 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11.75 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 21.40 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 20.54 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11.75 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı 21.75 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı 20.90 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı 11.37 TL

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı 21.74 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı 20.97 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı 11,04TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN