Akaryakıta yaklaşık 4 TL'lik indirim araç sahiplerini heyecanlandırdı! Kritik düzenleme: Herkesin gözü TBMM'de

Akaryakıta yaklaşık 4 TL'lik indirim araç sahiplerini heyecanlandırdı! Kritik düzenleme: Herkesin gözü TBMM'de

Son dakika haberi... Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta benzin ve motorine zam yapılmış bu zamlar depremden dolayı iptal edilmişti. İptal edilen zamların ardından beklenen indirim haberi geldi. Araç sahipleri bu haberle bayram edecek. Benzin ve motorine büyük indirim geliyor. Kritik düzenleme TBMM'den geçerse indirimli fiyatlar pompaya yansıyacak. İşte 1 Mart 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

Benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan indirim ve zam haberleri araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Brent petrolde yaşanan hareketlilikle birlikte akaryakıt fiyatları değişmeye devam ederken gelen son dakika haberi milyonlarca sürücüyü heyecana boğdu. Benzin ve motorine büyük indirim geliyor. Akaryakıt ve otogaz fiyatlarından ÖTV ve KDV alınmamasına ilişkin kanun teklifi TBMM gündeminde. Eğer kabul edilirse akaryakıta yaklaşık 4 TL'lik indirim uygulanacak. Peki akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? Benzin ve motorine indirim mi geliyor? 1 Mart 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? İşte il il güncel benzin ve motorin fiyatları...

SON DAKİKA: BENZİN VE MOTORİNE BÜYÜK İNDİRİM GELİYOR

Akaryakıt fiyatlarında sıcak gelişmeler peş peşe geliyor. Gelen son dakika bilgilerine göre, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili tarafından TBMM Başkanlığına bir kanun teklifi verildi. Bu kanun teklifinde akaryakıt ve otogoz fiyatlarından ÖTV ve KDV alınmaması teklif edildi. Bu şekilde hem benzin hem de motorin fiyatlarının düşürülmesi planlanıyor.

ghhghhg-1.jpg

ARAÇ SAHİPLERİ BAYRAM EDECEK!

Geçtiğimiz yılın Mart ayında bu teklif tekrardan TBMM'ye gelmiş ve halen gündemdeki yerini korumakta. Bu kanun teklifinin başlığı "3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" şeklindedir. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Teklif ile, akaryakıt ürünlerinden alınan katma değer vergisi oranının yüzde bire düşürülmesi amaçlanmaktadır."

MİLYONLARCA KİŞİNİN GÖZÜ TBMM'DE

Güncel verilere baktığımız zaman ise akaryakıtta KDV %18 oranında uygulanırken ÖTV yüzdelik bir oranla TL olarak fiyatlara yansıtıldığı görülüyor. Eğer bu kanun teklifi kabul edilirse ÖTV ile yüzde 18, KDV ile de yüzde 18'lik kısım indirilmiş olacak. Ortalama fiyat olarak benzin fiyatları 21,31 TL, motorin fiyatları 23,72 TL ve LPG fiyatları da 10,89 TL olduğu bildirildi. Bu ortalama fiyatlar baz alındığında vergilerden vazgeçilerek yüzde 18 indirim yapıldığında benzine 3,79 TL, motorine 4,2 TL ve LPG'ye 1,90 TL indirim yapılmış olacak.

b1.jpg

1 MART 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Gelen haber sonrası milyonlar kişi '1 Mart 2023 Çarşamba günü benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? 1 litre benzin kaç TL?' sorularını araştırmaya başladı. İşte 1 Mart 2023 güncel benzin ve motorin fiyatları...

İSTANBUL 1 MART ÇARŞAMBA GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Anadolu Yakası benzin fiyatı: 20,39 TL
  • Anadolu Yakası motorin fiyatı: 20,59 TL
  • Avrupa Yakası benzin fiyatı: 20,45 TL
  • Avrupa Yakası motorin fiyatı: 20,66 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 20,76 TL
  • Motorin fiyatı: 21,00 TL

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 20,69 TL
  • Motorin fiyatı: 21,05 TL

hjhjhjjhhj.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN