Allah emeklilere sabır versin... Özgür Demirtaş'tan gündemi sarsan yorum! "Aylarca yalvardım" diyerek açıkladı

Allah emeklilere sabır versin... Özgür Demirtaş'tan gündemi sarsan yorum! "Aylarca yalvardım" diyerek açıkladı

Emekli maaşlarına yüzde 37,56 + yüzde 5 ek zam yapıldı. En düşük emekli maaşı ise 10 bin TL olarak açıklanırken, Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan sarsan yorum geldi. Gündemine emeklileri oturtan uzman isim "Aylarca yalvardım" dedi. İşte o açıklama...

Ülke gündeminde yer alan emekli maaş zamlarına uzmanlardan yorumlar yapıldı. Bu yorumlardan en dikkat çekeni ise Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan geldi. Tartışma konusu olan zamlar hakkında "Allah emeklilerimize sabır versin..." ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN ZAM DEĞERLENDİRMESİ

Kabine Toplantısı'nda varılan kararın ardından SSK ve Bağkurlu emekli maaş zamlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Yüzde 37,56 oranında beklenen zamma ek olarak yüzde 5 zam daha eklendi. 2024 yılındaki emekli ek zamla birlikte yüzde 42,56'ya yükseliş gösterdi. Temmuz ayında eşitleneceği duyurulan emekli maaşındaki zam oranı emekliyi memnun etmedi.

s-d1d62f1d5b80b9c6564db9306ad9b0018d1020cb.webp

BÜTÇE CİDDİ SIKINTIDA

Sosyal medyada viral olan emekli maaşına gelen zamlara ise uzman isimlerden yorum geldi. Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın yorumu aralarında en dikkat çekenlerden birisi oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, kamu kurumlarına gönderdiği mektubu hatırlattı.

Özgür Demirtaş, mektubun son derece doğru olduğunu söyleyerek, hatta geç kalındığını ifade etti. Hükümetin ve siyasetçilerin ciddi bir tasarruf yapması gerektiğini öne sürdü. Lüks tüketimden kaçınılması gerektiğinin altını çizerek, bütçenin ciddi sıkıntıda olduğunu paylaştı.

emekli-maasi-2.webp

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN ZAM DEĞERLENDİRMESİ

Emekli maaşları hakkında yazdığı yorumda, "Allah emeklilere sabır versin..." ifadeleri en dikkat çeken kısım oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN