Alper Borucu: Artan fiyatlara rağmen satışlar devam ediyor

Alper Borucu: Artan fiyatlara rağmen satışlar devam ediyor

Araç piyasasının bilinen isimlerinden Novi Cars işletmecisi Alper Borucu, 'İkinci El Araç Piyasası Krizde Mi? sorusuna yanıt verdi. Genç işletmeci, "İkinci el araç piyasasının bir süredir yatay ya da durağan hareket ettiğini söyleyebiliriz. Ancak bunun için tam olarak bir kriz demek biraz iddialı olur. Artan fiyatlara rağmen satışlar bir şekilde devam ediyor ve araçlar alıcı buluyor" ifadeleriyle ikinci el araç piyasasının tam olarak bir krizin içinde olmadığının altını çiziyor.

Alper Borucu, "Evet satışlar önceki yıllar gibi hareketli, belki alıcılar da geçtiğimiz seneler kadar aktif pozisyonda değil. Ancak piyasa bir şekilde kendi içinde yön buluyor ve yoluna devam ediyor." dedi.

Yüksek seyreden fiyatlara karşın ikinci el araç satışlarının devam etmesine de değinen Novi Cars işletmecisi Alper Borucu, "Günümüz koşullarında araç, bir lüks unsuru olmaktan çıkıp ihtiyaca dönüştü. Bu nedenle insanlar, kendilerini bir şekilde araç sahibi olmak durumunda hissediyor. Haliyle bu tabloda İkinci el araç piyasası, fiyatlar yüksek olsa dahi durmuyor ve yoluna devam ediyor" sözlerinin ardından piyasaya farklı açılardan bakmayı sürdüren genç işletmeci; "İkinci el araç piyasasının durmamasının bir diğer nedeni ise sıfır otomobil alamayan kullanıcıların soluğu ikinci el araç piyasasında alması. Bu durum nedeniyle ikinci el araç piyasasının hareketliliği korunduğu gibi, değişen arz talep dengesi de fiyatların yeniden şekillenmesine yol açıyor” dedi.

Sözlerine devam eden Novi Cars işletmecisi Alper Borucu, "Gerek sıfır gerekse de ikinci el araçları yatırım aracı olarak gören bir kitle de var. İnsanlar araç fiyatlarının bir şekilde artmaya devam edeceğini düşünüyor. Bu da insanları araç almaya yöneltiyor. Genel olarak özetlemek gerekirse; sektör olarak geçmiş yıllardaki gibi yoğunluk ile karşı karşıya değil. Hatta durağan bir durum söz konusu. Ancak bu durumu bir tür kriz ya da ikinci el araç piyasası durdu diye değerlendirmek doğru olmaz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN