Altın 2.000 TL'yi havada karada geçecek! İslam Memiş tarih verip açıkladı: Şimdi aldınız aldınız...

Altın 2.000 TL'yi havada karada geçecek! İslam Memiş tarih verip açıkladı: Şimdi aldınız aldınız...

Altın yatırımcısının yüzünü güldürecek açıklama İslam Memiş'ten geldi! Piyasanın kurdu tarih vererek gram altında yıl sonu ve yeni yıl tahminlerini açıkladı. Altın çağını parmakla gösteren uzman isim 2000 TL'nin de üzerindeki seviyeleri paylaştı. İşte gram altın değerlendirmesi...

Finans analisti İslam Memiş, yatırımcıların ilgisini kazanan açıklamada zirve rakamlardan bahsetti. Son günlerde ons altındaki düşüşün gram altına yansıdığını söyleyen piyasa kurdu, ABD verilerinden etkilenen ons altının 200 dolara kadar düştüğünü paylaştı.

YÜKSELDİĞİ GİBİ DÜŞÜYOR

İsabetli tahminleriyle, yatırımcıların ilgi odağı olan Memiş, gram altın fiyatlarındaki düşüşe dair yorumlar yaptı. Ons altındaki düşüşten etkilendiğinin altını çizerek, piyasadaki hareketlilik hakkında değerlendirdi. İslam Memiş tarih vererek açıkladı.

1540070.webp

ALTINDA ANORMAL BİR DURUM YOK

Haftaya bir değil iki rekor müjdesiyle giriş yaptı. Ons altının fırlayarak 2148 dolara tutunduğunu söyleyen uzman, kuvvetli rüzgarın etkisiyle gram altınında uçtuğunu söyledi. Hızlı yükselişlerle beraber, kar satışları alan gram altında düşüş yaşandı. Gram altında, "Alım fırsatı mı?" sorusu arama motorlarında dolanıyor.

Yatırımcıların meraklı sorularına ise Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten cevap gecikmedi. Yılın son ayı ABD'de kritik öneme sahip olduğunu söyleyerek, cuma gününde dikkatli olunmasını işaret etti. Tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasıyla 2 bin dolar seviyesinde düşen ons altının çekilmelerinde anormal bir durumun yaşanmadığını söyledi.

altin-ve-para-piyasalari-uzmani-islam-memis-son-tahminini-duyurdu-30-lira-birden-firlayacak-h1672839235-2ed166.png

O SEVİYELERİ TAKİP EDİN

Yükselişlerin agresif olduğunu vurgulayan Memiş, ABD'de enflasyon verilerinin takip edileceğini söyledi. Enflasyona göre hareketliliğin sürebileceğini, 1980 dolar ve 2080 dolar aralığında kısa vade takibi yapılacağını hatırlattı.

GRAM ALTIN O TARİHTE 2700 TL OLACAK

Yıl sonu ve 2024 senesinin ilk çeyreği için tahminlerini söyleyerek konuşmayı bitirdi. Gram altında yıl sonu için 2000 TL'yi işaret etti. Yeni senenin ilk çeyreğinde 2000 TL - 2250 TL aralığını paylaştı. Yeni yılın tümünde gram altındaki yükselişlerin 2500 TL ve sonrasında 2700 TL seviyesinde olma ihtimaline değindi. Gram altının hem döviz hem de ons altından destekleneceğini öngörüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN