Altın fırsatı kapıda! Tunç Şatıroğlu yatırımcıları uyardı: “1 saniye bile beklemeyin”

Altın fırsatı kapıda! Tunç Şatıroğlu yatırımcıları uyardı:  “1 saniye bile beklemeyin”

Altın piyasasının değişken atmosferi sürerken, Türk Lirası'nı cüzdanında bulunduran birçok kişi alım için uygun zamanı kolluyor. Altın almayı düşünenlere yön veren tanınmış isim Tunç Şatıroğlu'ndan değerli öneriler mevcut. Gram altının fiyatı 1701 TL’ye, ons'un ise 1962 dolara tırmandığı bir dönemde, Tunç Şatıroğlu hedefin 2050 dolar düzeyi olacağını ifade etti.

Altın fiyatları, yakın dönemde önemli meseleler arasında yerini aldı. Doların ivmelenişiyle beraber, yeni rekorlara imza atan altın fiyatları, büyük bir merakla izleniyor.

TCMB faiz kararı sonrası, odak noktası FED faiz kararına kaydı. Yatırımcılar, altın alabilmek için FED faiz kararının duyurulmasını sabırsızlıkla bekliyor. Uzman isim Tunç Şatıroğlu, FED faiz kararı sonrası perşembe ile cuma günlerini ve parası olanlara yol işaret etti.

Altın ne zaman satın alınmalı ve satılmalı? İşte Tunç Şatıroğlu'ndan altınla alakalı açıklamalar.

ALTINI ALMAYI PLANLAYANLAR VAKTİNİ İYİ KULLANSIN

Altın yeni rekorlar kırarken, önümüzde 26 Temmuz FED faiz kararı bulunuyor. FED'in 25 baz puanlık faiz artışı yapacağına dair genel bir kanı olduğunu belirten Tunç Şatıroğlu, altının zaten yükselme eğiliminde olduğunu vurguladı ve "Eğer düşerse, bu ayrı bir sebepten ötürü gerçekleşir" dedi.

"Altın borcunuz olmamalı" şeklinde uyarıda bulunan Tunç Şatıroğlu, altın fiyatlarında FED öncesi veya sonrası dalgalanmalar olabileceğini not düştü.

FED faiz kararı sonrası, perşembe veya cuma günü ons altın 1950 doların üstünde kalırsa, hedefin 2000 veya 2050 dolar olduğunu belirtti. Eğer 1950'nin altına inerse, bu bir satış sinyali verdiğini ifade etti. Bu durumda kısa vadede düşüş trendi görülebileceği ve altının 1900 dolar düzeyine gerileyebileceğini de ekledi.

2-004.jpg

“TL İLE SATIN ALACAKSANIZ, ZATEN ALABİLİRSİNİZ”

Eleştirel değerlendirmelerine devam eden Tunç Şatıroğlu, " 'Almalı mıyım, satmalı mıyım?' diyorsanız, bu şekilde takipte kalın. TL ile satın almayı düşünüyorsanız, zaten alabilirsiniz, ister faiz kararından önce ister sonra…" dedi ve doların ne zaman yükseleceğinin bilinemez olduğunu gerekçe olarak belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN