Altın fiyatları düşer mi? Gram altın, çeyrek altın ne kadar? İşte altın fiyatları son durum

Altın fiyatları düşer mi? Gram altın, çeyrek altın ne kadar? İşte altın fiyatları son durum

Güncel altın fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Zira, özellikle gram altının 2021 yılında en yüksek seviyeye ulaşması, düğünde altın takacak konukları bir miktar üzdü. Gram altın, 2 Haziran 2021 günü itibarıyla 526 TL'den, çeyrek altın 863 TL'den satılıyor. İşte detaylar...

Yaz aylarının gelmesiyle düğün ve nişan organizasyonları da peşi sıra başladı. Hem sevdiklerinin mutlu günlerinde altın hediye etmek, hem de yatırım yapmak isteyen vatandaşlar, anlık altın fiyatlarını mercek altına almış durumda. Altın fiyatları düşecek mi, merak konusu oldu.

ALTIN FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞER?

Dolar kurundaki yükselişin altının ons fiyatındaki düşüşle telafi edilmesiyle yatay bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın hemen üzerinde 520 TL'den tamamladı.

Yeni güne artışla başlayan altının gram fiyatı, saat 10.35 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 1,1 değer kazancıyla 526 TL'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 863 TL, Cumhuriyet altını da 3 bin 525 TL'den satılıyor.

Altının ons fiyatı, bugün yüzde 0,1 azalışla 1899 dolardan alıcı buluyor.

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Analistler, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerindeki gerilemeye paralel artan risk iştahının altının ons fiyatını baskıladığını, yurt içinde ise yükseliş eğilimindeki dolar kurunun altın fiyatlarının artmasına neden olduğunu bildirdi.

Bugün yurt içinde ihracat verileri, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası'nın (FED) Bej kitap raporu, Avro Bölgesinde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ve FED üyelerinin konuşmalarının takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan ons altının 1930 doların direnç, 1890 doların destek konumunda bulunduğunu kaydetti.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI (2 HAZİRAN 2021)

Gram

Alış: 526,30 lira

Satış: 526,50 lira

Çeyrek

Alış: 858,57 lira

Satış: 863,42 lira

Cumhuriyet

Alış: 3.483,00 lira

Satış: 3.525,00 lira

Ons

Alış: 1.899,31 dolar

Satış: 1.899,50 dolar

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN