Altın fiyatları ekim ayına yükselişle başladı: Gram altın 1000 TL'yi aştı!

Altın fiyatları ekim ayına yükselişle başladı: Gram altın 1000 TL'yi aştı!

Bir süredir güçlenen doların etkisiyle çakılan altın fiyatları, ekim ayının ilk haftasına yükselişle başladı. Küresel riskin artması dolayısıyla dolar düşerken altına olan talepte artış yaşanıyor. Gram altın bugüne 1000 TL'nin üstünde başladı. İşte, 4 Ekim 2022 güncel altın fiyatları...

ABD Merkez Bankası FED'in politika faizini yüzde 0.75 baz puan artırması ve FED Başkanı Powell'ın şahin tutumunu sürdürmesi doları güvenli liman yaparken, altının cazibesini düşürdü.

ALTIN YENİDEN YÜKSELİŞTE

TÜİK'in açıkladığı eylül rakamlarına göre, enflasyon yıllık yüzde 83,45 ile zirvesini yenilerken tasarruf sahipleri enflasyona karşı kendini koruyacak yatırımların peşine düştü.

Haber Global'de yer alan habere göre, beklentilerin üstünde gelen enflasyon ve küresel riskin artması nedeniyle altına olan talep arttı.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR? (4 EKİM 2022)

Yeni ayın ilk haftasında gram altın 992 TL'den başlamıştı. Bugün ise 1000 TL'nin de üstüne çıkarak 1014 TL'den güne başladı.

Çeyrek altın 1679 TL'ye kadar çıktı.

Cumhuriyet altını 6 bin 693 TL'den güne başladı.

Yarım altın 3 bin 359 TL'de seyrediyor.

ONS altın dün 1671 dolardan 1708 dolara kadar sıçramıştı. Bugüne de 1706 dolardan başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN