Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor! Tahminler doğru tuttu, altın fiyatları yeni rekora koşuyor!

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor! Tahminler doğru tuttu, altın fiyatları yeni rekora koşuyor!

Altın fiyatlarında yaşanan büyük dalgalanma ile birlikte yeni rekorlar kırıldı. Yaşanan olaylar ile birlikte sürekli olarak yükselip düşen gram altın fiyatında rekor geldi. Kısa bir süre önce gelen rekor ile birlikte yatırımcıların kafası karıştı. ABD'de açıklanan veriler ile birlikte altın fiyatlarında artış görülüyor. İşte tüm detaylar...

ALTIN FİYATLARI GÜNCELLENDİ!

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar büyük bir boyuta ulaştı. Sıcak gelişmelerin yaşandığı altın fiyatı 2023 yılında büyük bir hızla ilerliyor. Altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik ile birlikte dikkatler farklı yönlere çekildi.

Küresel piyasalarda yaşanan hareketlilik ve ABD Merkez Bankası (FED) tarafından paylaşılan veriler sonucında resesyon endişesinin desteklenmesiyle ortalık karıştı. Türkiye'de geçtiğimiz gün itibariyle açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile birlikte artış yıllık bazda yüzde 6'dan indirilerek yüzde 5'e sabitlendi.

Beklentilerin karşılanmaması ile birlikte çekirdek TÜFE'deki artışın yüzde 5,5 seviyelerinden 5,6'ya yükselmesi kafalardaki soru işaretlerine yenilerinin eklenmesine neden oldu. Diğer taraftan FED yetkilileri tarafından politikalara dair verdiği sinyaller fiyatlandırmalarda zorluk çıkarıyor.

altin-luvs.webp

ONS ALTINDA BÜYÜK ARTIŞ!

Yatırımcılar tarafından yakın takibe alınan faiz kararlarına dair tahminler gelmeye devam ediyor. Piyasayı büyük oranda etkileyen faiz açıklamalar ile birlikte yatırımcılara açıklamalar yapılıyor.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan FED tutanakları ile birlikte mart ayı toplantısında faiz oranlarının sabit tutulması değerlendirildiğini fakat son anda alınan bir karar ile birlikte 25 baz puanlık bir artışın yaşanacağı gündemde yer aldı.

altin-fiyatlari-2.jpg

ALTINDA TARİHİ REKOR!

ABD'de kısa bir süre önce açıklanan Mart ayı enflasyon verisi ile birlikte piyasada hareketlilik yaşandı. Verilerin beklentinin altında olmasıyla birlikte ABD dolarının önde gelen para birimleri karşısında zayıflaması ile birlikte ons altın destek kazandı.

Ons altın fiyatlarında yaşanan yükseliş ile birlikte bugün yeni bir rekor kırıldı. Ons altın fiyatında yaşanan yüzde 0,7 artış ile birlikte 2.039 dolara kadar yükseliş sağladı. Bu artıştan nasiplenen gram altın fiyatı ise 2.061 TL'ye yükseliş gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN